Bondscoach met defensieve problemen: "Voor hetzelfde geld had ik Deschacht opgeroepen"

Bondscoach met defensieve problemen: "Voor hetzelfde geld had ik Deschacht opgeroepen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Bondscoach Marc Wilmots riep met Thomas Meunier en Laurens De Bock twee extra verdedigers op. Zijn normale defensie wordt immers geteisterd door blessures. Vincent Kompany, Laurent Ciman, Jelle Van Damme en Sébastien Pocognoli liggen in de lappenmand.

Johan Walckiers in Neerpede

Kompany is natuurlijk de belangrijkste van de drie. "Hij heeft een kleine scheur van twee-drie millimeter in de kuit. Hij blijft tot woensdag bij City. Dan ondergaat hij een scan en we wachten dat resultaat af."

Voor Pocognoli is het erger. "Hij heeft een scheur van twee à drie centimeter in de dij. Hij zal zeker een week of twee-drie out zijn. Van Damme heeft nog steeds last en Ciman heeft een ontsteking aan de lies. Het is niet zo erg, maar hij heeft last. Yannick Ferreira-Carrasco heeft dan weer zijn enkel omgeslagen en die evolutie wachten we de komende dagen af."

De Bock zit in goede flow

Met Meunier en De Bock kwamen er twee flankverdedigers bij. "Ik moest genoeg spelers hebben achteraan. Maar voor hetzelfde geld had ik Deschacht opgeroepen die ook heel goed bezig was. Maar dat zijn keuzes die ik moet maken. De Bock speelde goed en zit in de flow."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties