De Pallieters in de problemen na de eerste seizoenshelft

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De Pallieters in de problemen na de eerste seizoenshelft
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen is halfweg. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. We kijken terug naar onze prognose voor het seizoen en analyseren de kansen voor de tweede seizoenshelft met Eddy Snelders. De kop gaat eraf met de rode lantaarn: Lierse.

Huidige plek: 16e Prognose: 12e

We hebben Lierse voor het seizoen duidelijk iets te hoog ingeschat. In onze prognose stonden revelaties Westerlo en Mouscron-Péruwelz samen met Cercle Brugge nog onder de Pallieters. Voor het seizoen maakten we wel al deze kanttekening: Lierse zou het verlies van de ervaring van Ghaly, Hoefkens en Jaäger moeten opvangen.

Ook een groot deel van de doelpuntenmakers vertrok in de zomerstop. Het was aan Kouemaha en Vellios om dat op te vallen. Voorlopig stelt de Griekse aanwinst teleur. Ook Kouemaha kon nog geen potten breken wegens zijn transferperikelen. De ex-spits van Club is nog maar sinds zondag speelgerechtigd.

Lierse begon het seizoen nochtans op een positieve noot. Op de openingsspeeldag werd KV Oostende met 2-0 terug naar t' Zeetje gestuurd. Daarna ging het mis. Tot aan de bekermatch tegen Sint-Truiden bleef het zeven wedstrijden zonder zege. Intussen nam Stojanovic over van Menzo. Onder hem ging het, afgezien van de 6-1 nederlaag bij Westerlo, even beter. Lierse won van Zulte-Waregem en Cercle Brugge, maar daarna liep het tegen vier nederlagen op een rij.

Top

Alhassane Keita was een lichtpunt bij de Pallieters. De aanvaller lukte al vijf goals in de eerste vijftien competitiewedstrijden. Hij is verantwoordelijk voor meer dan een derde van de totale productie van Lierse. In de laatste vier wedstrijden kwam Lierse niet meer tot scoren. Dat Keita zich blesseerde tegen Gent en ook tegen Kortrijk niet in actie kwam, is daar niet vreemd aan.

Flop

Hier kunnen we in principe heel wat kwijt, maar we houden het toch op het gebrek aan continuïteit bij Lierse. Met 33 kernspelers wordt er relatief vaak geschoven. Zo verdween Hanin, die in het begin vast in de basis stond, na de 6-1 tegen Westerlo uit de ploeg. Ook Zizo, die voorlopig alles speelde, was er tegen Kortrijk niet bij. Zo een grote kern kan ook niet bevorderlijk zijn voor de teamgeest.

De mening van Thomas Wils

"Twaalf punten is niet genoeg en dat weten we ook. We moeten positief proberen blijven." Thomas Wils gelooft dat Lierse zich nog kan redden. "Twee jaar geleden hebben we ons ook op het nippertje gered. Toen hadden we een veel zwakkere kern dan dit seizoen. We gaan keihard moeten knokken. Dat de tijd dringt, weten we. We hebben nu twee weken om de koppen bij elkaar te steken."

De kijk van Eddy Snelders

"Het risico is groot dat Lierse er niet meer in zal slagen die laatste twee plaatsen te ontwijken. De trainerswissel heeft niet veel teweeg gebracht, omdat de kwaliteit in de groep te beperkt is. We krijgen nog een wintermercato. Het wordt afwachten of ze bekwaam zijn om in die periode nog versterking binnen te halen. "

"Vorig jaar kon Lierse de dans telkens ontspringen met een goed resultaat op het juiste moment. Dat is dit jaar een probleem. Er zal tot de laatste dag moeten geharkt worden om niet in de problemen te geraken. De eerste match na de interlandbreak bij Moeskroen is meteen cruciaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties