Het venijn zat in de staart voor Appelterre bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Het venijn zat in de staart voor Appelterre bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Pas nadat Appelterre op voorsprong was geklommen opende Rapide alle registers en drukte de bezoekers achteruit. Een hoekschop in blessuretijd zorgde voor een verdiende puntendeling.

Van bij de start zette Appelterre de thuisverdediging onder druk maar de eerste kansen waren voor Rapide. Dimitri Iakovlevski knalde nipt naast na zwak uitverdedigen (13’) en Yannick Van Impe vergat een voorzet van Lendert Putteman af te werken (14’). De bezoekers reageerden via Kevin Sonck die de bal op Kenneth Leemans verlengde (15’). Van Impe kopte een voorzet in de voeten van Nico Vanderhaegen en Quentin Vanderheyden kon het schot nog net uit de baan halen (26’). Jeroen De Bisschop was attent op een vrije trap van Iakovlevski en aan de overzijde trapte Senne Machtelinckx een voorzet van Lars Wantens over (28’). Leemans moest aan de bak bij een poging van Machtelinckx (31’) en De Bisschop ging goed plat op een knal van Joachim De Block (32’). Op slag van rust verlengde De Block een vrije trap op de bezoekende goalie.

Ook na de pauze begon Appelterre het felste. Leemans was attent op een draaiende bal van Wantens (48’) en de dribbelende Machtelinckx besloot naast (49’). De Bisschop had beide vuisten nodig op een voorzetschot van Vanderhaegen (54’), terwijl de vrijstaande Jeroen Schoukens een open kans naast kopte (56’). Toen Ben Mbemba een afvallende bal tussen een pak benen schoof mochten de bezoekers juichen (58’). De bezoekers zochten direct de beslissing maar Leemans had een knappe reflex in huis op een schot van Wantens (61’). Vanderhaegen verslikte zich en Wantens knalde over (69’). Rapide gooide nu alles naar voor en Appelterre plooide. Putteman kreeg onvoldoende controle op een voorzet en Vanderheyden kon onheil voorkomen (78’). De Bisschop moest plat op een verre schuiver van Joren Van Nijvel (79’). Appelterre geraakte niet meer uit de omknelling en bij een late hoekschop was Yannick Van Impe er als de kippen bij om in het pak de bal tegen de netten te werken.

Volgende zondag is Appelterre gastheer voor Maldegem en trekt Rapide Lebbeke naar Robur Moerzeke.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, Wauters, Verdeyen, Van Nijvel, Putteman, De Block (63’ Cooreman), Iakovlevski, Vanderhaegen, Van Impe, Van Delm.

Eendracht Appelterre: De Bisschop, Perreman, Geerts, Wantens, Ze, Sonck (67’ Noël-Dero), Mbemba, Meuleman (76’ Desert), Vanderheyden, Schoukens (62’ Nkulu), Machtelinckx.

Doelpunten:58’ Mbemba 0-1, 91’ Van Impe 1-1

Kaarten: geel: 65’ Dahmany, 82’ Putteman, 86’ Van Delm. Scheidsrechter: Tjorn De Wulf

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties