Vertonghen baalt: "Aan onze stand verplicht om elke thuiswedstrijd te winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Vertonghen baalt: "Aan onze stand verplicht om elke thuiswedstrijd te winnen"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels geraakten gisteren niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Wales. Na drie speeldagen in de EK-kwalificatiecampagne werd enkel gewonnen van Andorra. "Maar het is niet nodig om zorgen te hebben", stelt Jan Vertonghen de natie gerust.

Cédric De Volder in Brussel

"Het is een stom gevoel om hier punten te laten liggen", aldus Jan Vertonghen. "We zijn het ondertussen aan onze stand verplicht om elke thuiswedstrijd te winnen. Het is deze keer niet gelukt, maar ik vind niet dat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld. Bovendien hebben we amper kansen weggegeven. In dat opzicht hebben we de kritiek van de voorbije dagen gepareerd."

Wales leunde vooral naar achteren en rekende op de snelheid van Gareth Bale. "En het boeltje zat goed gesloten", gaat de aanvoerder ad interim verder. "Wales telt een pak internationals met ervaring in de Engelse competities en dat was er toch aan te zien. Eigenlijk hebben we amper een uitgespeelde kans gekregen. Enkel Nacer Chadli had in de eerste helft een doelpunt aan de voet."

Enkel Chadli had in de eerste helft een doelpunt aan de voet

Op die manier staan de Rode Duivels met vijf op negen niet aan de leiding van hun poule. Meer zelfs: er werd enkel gewonnen van Andorra. "Maar het is niet nodig om zorgen te hebben", besluit Vertonghen. "Ook vandaag was de drang om te winnen aanwezig. Dus dat komt er de komende wedstrijden wel uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties