Kujovic overwon vreselijke ziekte: "Ik vreesde niet alleen voor mijn carrière, maar ook voor mijn leven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Kujovic overwon vreselijke ziekte: "Ik vreesde niet alleen voor mijn carrière, maar ook voor mijn leven"
Foto: © Photonews

De hemel kwam in juli pardoes op het hoofd van Vladan Kujovic neer. De doelman van Club Brugge kreeg te horen dat hij nierkanker had. Kujovic herstelde ondertussen van de vreselijke ziekte, maar beseft maar al te goed dat het leven meer is dan voetbal alleen.

"Midden juli speelden we met Club Brugge een oefenwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg", doet Vladan Kujovic zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. "Vlak voor de aftrap ging ik nog eens naar het toilet en merkte ik dat ik bloed aan het plassen was. Tijdens de rust gebeurde het opnieuw en dan heb ik de dokter verwittigd. Een dag later kreeg ik het nieuws te horen."

Kujovic won het gevecht van de vreselijke ziekte. "Al had ik eerder het gevoel dat ik mijn vrouw, familie en vrienden meer moest steunen dan omgekeerd. Mijn vrouw is zelf oogarts. Het is echt wel een nadeel om samen te leven met een dokter. (lacht) Bij het minste pijntje bij de kinderen is er meestal grote paniek."

Mijn wederoptreden met de beloften maandag moet een hoogtepunt worden

"De steun die ik kreeg van Club Brugge was ongelooflijk", besluit Kujovic. "Al doet het wel pijn als je de ploegmaats ziet voetballen op televisie. Ik dacht regelmatig: twee maanden geleden zweefde ik nog door de lucht en nu kan ik amper naar het toilet stappen. Op een gegeven moment dacht ik echt dat mijn carrière voorbij was, maar ondertussen voel ik me opnieuw een deel van de groep. Maandag maak ik mijn wederoptreden met de beloften en dat moet een hoogtepunt worden."

Bovendien is de kans groot dat Kujovic in januari ook het blauw-zwarte doelvlak zal verdediger. Mathew Ryan neemt dan met Australië deel aan de Asian Cup. "Ik heb de voorbije anderhalve maand keihard getraind om klaar te zijn", besluit Kujovic. "Langs de andere kant heb ik geleerd om niet te ver meer vooruit te kijken. Ik word elk jaar tijdens de controle nog eens geconfronteerd met de ziekte. De schrik zal voor altijd blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties