Beerschot-Wilrijk is het beu dat eigen fans uitgedaagd worden

Beerschot-Wilrijk is het beu dat eigen fans uitgedaagd worden
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk heeft klacht neergelegd tegen onbekenden naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de uitmatch tegen Lyra. De vierdeklasser ondervindt dat er veel 'fans' afzakken enkel en alleen om ruzie te zoeken met hun eigen aanhang.

Daarvoor stuurden ze volgend perscommuniqué:

Het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk heeft klacht neergelegd tegen onbekenden naar aanleiding van de incidenten die zich hebben voorgedaan in Berlaar op zondag 9 november, tijdens onze wedstrijd tegen Lyra. Op die manier willen wij een duidelijk signaal geven dat wij niet zullen tolereren dat bepaalde personen enkel en alleen naar het voetbal komen om de supporters van onze club te provoceren en uit te dagen.

Het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk vraagt hierbij aan alle clubs om een nultolerantie in hun stadion te willen hanteren, en dit soort supporters uit hun stadion te weren. Wijzelf zullen in ons eigen Olympisch Stadion dezelfde strenge norm hanteren, en hierover eerstdaags een gesprek aanvragen met de politie van de stad Antwerpen.

Niet ingaan op provocaties van 'non-supporters'

Het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk staat bij de uitbouw van dit prachtig gezamenlijk project als één man achter zijn enthousiaste achterban. Wij vragen aan onze supporters dan ook om in de toekomst op geen enkele manier in te gaan op uitlatingen en/of provocaties van dergelijke 'non-supporters'. De Beerschot-Wilrijk-supporter heeft immers de reputatie van beste, luidruchtigste en trouwste supporter te zijn... en dat willen we graag zo houden.

Supporters, indien jullie handelingen en/of gedrag zien van personen die niet verenigbaar zijn met onze standaard, gelieve die dan onmiddellijk te melden aan uw bestuur, zodat wij de gepaste maatregelen kunnen nemen. Voetbal is immers een feest voor jong en oud, voor ons allemaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties