Vidal waarschuwt Torino: "Ik heb nog nooit een derby verloren"

Jeroen Evens
| 1 reacties
Vidal waarschuwt Torino: "Ik heb nog nooit een derby verloren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond staat de Turijnse derby op het programma in de Serie A: leider Juventus ontvangt in eigen stadion Torino. Arturo Vidal beseft het belang voor de supporters: "Als ik in de stad rondloop voel ik het belang van de wedstrijd. 'Let op, verkloot het niet!' vertellen Juventus-fans me steeds."

De derby in het vooruitzicht

De smaakmaker van Juventus heeft nog nooit een derby verloren en daar is hij niet rouwig om: “Daar ben ik gelukkig om, want als je in Santiago (de hoofdstad van zijn thuisland Chili, nvdr) een derby verliest, kun je best 2 à 3 weken niet buiten komen” vertelt de Chileen aan La Stampa.

“Ik heb ook nog nooit de Turijnse derby verloren. Het is bitsig en passioneel, en de fans waarschuwen me constant, als ik in de stad rondloop.” Op de vraag als hij ook wordt aangeklampt door Torino-fans, antwoordt Vidal: “Ze komen naar me toe en vragen: ‘Alsjeblieft Arturo, speel niet!’ Maar het is logischerwijs té belangrijk voor het klassement en de plaatsen voor de Champions League.”

De goede vorm

Vidal komt terug uit blessure, en daar hij is heel opgezet mee: “Ik wil spelen, ik ben in goede vorm en gelukkig om terug te zijn. Ik vind het belangrijk dat we met drie Juventus-spelers geselecteerd zijn door de FIFA als beste middenvelders (samen met Vidal werden ook Pirlo en Pogba genomineerd, nvdr). Dat wilt zeggen dat we enorm goed bezig zijn.”

Vida scoorde drie goals in de Serie A dit seizoen, maar als hij de penalty niet had gemist in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos, zou Juventus al gekwalificeerd zijn voor de knock out-fase van het kampioenenbal. “Als we uit de Champions League worden geknikkerd, zou het een schandaal zijn. Ik denk niet meer na over die penalty, net als ik niet meer nadenk over al mijn geweldige goals. Ik ben iemand die vooruit kijkt.”

De manier van spelen

De Bianconeri spelen significant beter sinds Antonio Conte zijn 3-5-2 opstelling heeft veranderd naar een defensie met 4 spelers. “Zijn we sterker dan in het verleden? Dat kan. Na drie jaar veranderde onze manier van spelen, en daar worden we steeds beter in. De coach vraagt me om de bal naar voren te brengen, en om in de open ruimtes te lopen die de spitsen maken. Wanneer we verdedigen moet ik dichter bij Pirlo spelen. Ik hou van deze manier van spelen, omdat ik dichter bij de goal speel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties