Vertonghen wint van Lukaku en Mirallas

Jeroen Evens
| 3 reacties
Vertonghen wint van Lukaku en Mirallas
Foto: © SC

Everton, dat met evenveel punten aan de wedstrijd begon als zijn tegenstander, heeft vanavond op bezoek bij Tottenham niet kunnen winnen. Eriksen en Soldado, die zijn eerste competitiegoal sinds maart scoorde, deden zo een prachtige treffer van Mirallas teniet.

  • Everton kwam op voorsprong dankzij geweldige goal van Mirallas
  • Eriksen, en vervolgens Soldado, draaiden de wedstrijd in hun voordeel
  • Soldado scoort voor het eerst sinds maart
  • Chadli en Dembele bleven op de bank

Roberto Soldado kon in de competitie sinds maart al niet meer de netten doen trillen, maar scoorde vandaag in een belangrijk duel toch de winnende treffer op White Hart Lane. Everton begon nochtans goed aan de partij en kwam op voorsprong dankzij een geweldige actie van Kevin Mirallas. Na een kwartier schoot de Luikenaar vanop de rand van de rechthoek in de rechterbovenhoek. Klik hier om het doelpunt en de reacties te zien.

Maar The Spurs toonden veel karakter en knokten zich terug in de wedstrijd. Harry Kane baande zich een weg door de Everton-verdediging en schoot op goal, maar via Tim Howard belandde de bal bij Christian Eriksen die de score op gelijke hoogte bracht.

Net voor rust bezorgde de fel bekritiseerde Soldado met zijn eerste doelpunt in 12 wedstrijden Tottenham de voorsprong.  Opnieuw Kane won de bal in het middenveld, en bezorgde de bal aan de Spanjaard die oog in oog met Howard niet miste.  Tottenham snoept zo drie punten af van een directe concurrent en stijgt naar de zevende plaats in de rangschikking.

Bekijk hier de zeldzame goal van Soldado:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties