De terug- en vooruitblik van Urbain Spaenhoven en KFCO Beerschot-Wilrijk

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
De terug- en vooruitblik van Urbain Spaenhoven en KFCO Beerschot-Wilrijk
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk sluit zondagmiddag 2014 af met een verplaatsing naar Bilzerse Waltwilder VV. Onze redactie blikte met Urbain Spaenhoven terug op de voorbije twaalf maanden. "Het was een absoluut fantastisch jaar", aldus de coach van de paarshemden.

Door Cédric De Volder

Anderhalf jaar geleden begon KFCO Beerschot-Wilrijk in de Antwerpse eerste provinciale opnieuw te timmeren aan de weg naar boven. De paarshemden promoveerden en zijn momenteel goed op weg om volgend seizoen hun karretje in derde klasse aan te haken. Een terug- en vooruitblik met Urbain Spaenhoven.

2014 was...

"Een absoluut fantastisch jaar", vult Urbain Spaenhoven aan. "We promoveerden meteen bij ons eerste seizoen. Bovendien ontstond er een wij-gevoel onder de spelers en de fans. De interactie was nooit groter. De toeschouwersaantallen spreken voor zich, hé."

"Bovendien is er geen enkele club die de rode loper voor ons zal uitrollen. En dan is het natuurlijk extra fantastisch om de verwachtingen in te lossen. En de verwachtingen zijn enorm hoog, hé. Vraag dat maar eens aan de vijfduizend abonnees en aan de andere fans."

2015 zal...

Beerschot-Wilrijk kampeert momenteel op een tweede plaats met 34 punten en volgt op drie eenheden van Esperanza Pelt. "Ik ben eens gaan kijken naar de kampioenen van vorig seizoen in vierde nationale. In twee reeksen sprokkelde de kampioen zestig punten."

"Ons puntenaantal is dus een afspiegeling van de prestaties. Ik had voor het seizoen ook een voorspelling gemaakt en momenteel zitten we enkele punten boven mijn pronostiekje. Maar eerlijk is eerlijk: niemand had rekening gehouden met Pelt."

Eerlijk is eerlijk: niemand had rekening gehouden met Pelt

"Beerschot-Wilrijk doet het zeer goed, maar Esperanza Neerpelt doet het fantastisch goed", besluit Spaenhoven. "Het verschil tussen ons is één nederlaag, hé. En we hebben verloren bij Pelt. Die jongens moeten nog op het Kiel komen spelen, maar dat zegt niet alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties