Snelders krijgt 'geen wauw-gevoel' van Racing Genk

Jeroen Evens
| 5 reacties
Snelders krijgt 'geen wauw-gevoel' van Racing Genk
Foto: © photonews

Eddy Snelders, voormalig assistent bij de Rode Duivels en huidig Sporza-analist, laat in Sport/Voetbalmagazine zijn licht schijnen over nieuwbakken coach Alex McLeish. Voorlopig ziet hij weinig reden tot juichen.

Alex McLeish is nu enkele maanden aan de slag bij KRC Genk, dat na het ontslag van Emilio Ferrera dringend nood had aan een harde hand. Spreken van een drastische ommekeer echter, is een overstatement.

Ook Eddy Snelders beaamt deze stelling: “Ik kan niet zeggen dat hun spelniveau al extreem veel verbeterde. Het is te weinig hoogstaand, maar het was natuurlijk vooral de bedoeling om de sfeer in de kleedkamer terug op punt te stellen. Ik hoor alleszins geen echo’s meer dat het daar nog een rotzooi is, waar vooral Emilio Ferrera de dupe van werd.”

Het oog van de storm is voorbij

Bij Genk ventileren de supporters nu al meer dan een jaar hun ongenoegen over de werking van de club. Enkele weken geleden, vlak voor de thuiswedstrijd tegen Mechelen, tekenden SOS FRZA en KRC Genk een charter. Dit zou een intentieverklaring betekenen die de supporters ertoe aanzet om hun ploeg terug luidkeels aan te moedigen. Het bestuur op zijn beurt, verbond zich ertoe de nodige veranderingen te doen om de club  uit het slop te trekken.

Snelders beklemtoont hoe belangrijk dit gegeven kan zijn: “De externe onrust nivelleerde wat door dit akkoord. Dat is voor de spelers belangrijk om in de nodige gemoedsrust prestaties te kunnen leveren. De hetze is weg.”

Nog niet op de rails

“Totnogtoe had ik geen wauw-gevoel, of kon ik al echt de hand van de trainer bespeuren”, geeft Snelders mee. “De stand weerspiegelt niet de ambitie en de kwaliteitsstandaard die ze bij Genk voorop stellen.”

In Genk wordt er gesmacht naar offensief voetbal (Eddy Snelders)

En net dat offensief voetbal laat op zich wachten in Genk. Vooral de laatste weken zagen de Limburgers er niet goed uit. “Een cruciaal duel tegen Standard werd met O-2 verloren (op 9 november, nvdr). Als het er echt om gaat, sprokkelen ze nog te vaak maar een puntje of net niet. Op dat vlak moet nog een kentering komen”, licht de voormalige assistent bij de Rode Duivels toe.

Beterschap in zicht

Maar volgens Snelders is Genk wel op de goede weg. “Er was bijzonder veel turbulentie en ze komen echt uit een héél diep dal. Alleen Okriashvili moeten ze nog wat intomen. Daar doen ze ongelofelijk hun best voor. Maar iedereen loopt weer in de pas. En ze kiezen voor een stevige verdedigende organisatie als gezonde redenering.”

Volgens Snelders speelt Genk onder McLeish naar de waarde van zijn elftal. “En als ze extreem onder druk komen, hebben ze met Köteles een keeper in supervorm.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties