"Een spits die een paar weken niet scoort, gaat ook twijfelen"

"Een spits die een paar weken niet scoort, gaat ook twijfelen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem neemt het morgen in eigen huis op tegen Charleroi. Mits winst komt Essevee helemaal tussen de mensen en lijkt play-off 1 zelfs nog mogelijk. Coach Dury houdt de voetjes echter op de grond: "Charleroi is heel sterk bezig."

Aernout Van Lindt in Waregem

Na de 6 op 30 werden 22 punten vooropgesteld tegen Nieuwjaar, maar het kunnen er zelfs 28 worden. "Nu met 25 punten staan? Dat had ik zeker niet verwacht, neen", aldus Dury tegen Voetbalkrant.com.

"We hadden die 22 vooropgesteld bij Nieuwjaar, omdat je dan nog een 12-tal punten nodig hebt na Nieuwjaar om zeker gered te zijn. En ik wilde niet de laatste twee speeldagen moeten afwachten om ons uit de miserie te spelen."

Soms wat geluk nodig

Temeer omdat er nog de matchen tegen Waasland-Beveren, Cercle en Lierse volgen. Daarin pakte Essevee 0 op 9 in de heenronde: “Klopt, we kunnen die matchen dan anders aanvatten. Gelijkspelen wil dan ook zeggen dat ze niet dichter komen, dat is een ander soort druk.”

“Je moet soms ook wat geluk hebben. In Mechelen hebben we bijvoorbeeld echt een puntje gestolen: ze waren veel beter, Sammy heeft een strafschop moeten stoppen, …”

Echte paniek was er nooit aan de Gaverbeek, een beetje twijfel wel: "Maar een spits die een paar weken niet scoort, twijfelt ook aan zichzelf. En de volgende keer dat hij voor de keeper komt, legt hij hem nog eens goed en nog eens goed en zo is de kans verkeken."

Nog niet denken aan play-off 1

En ondertussen is er misschien onverhoopt nog meer mogelijk: “Laat ons eerst maar eens proberen winnen tegen Charleroi. Ze zijn net als ons heel goed bezig: we staan 3 en 4 de laatste tien matchen. We zijn er nog niet, aan play-off 1 moeten we niet denken. De redding blijft vooropstaan.”

“We hebben te veel ups en downs gehad dit seizoen om echt nog aanspraak te maken op de top-6", besluit Dury. "Als we nog willen meedoen, zullen we moeten winnen van Charleroi en ook na Nieuwjaar een perfect parcours moeten afleggen", vult aanvoerder D'Haene aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties