Is hij de ontbrekende schakel voor Gent? "Het is een type-Milicevic"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Is hij de ontbrekende schakel voor Gent? "Het is een type-Milicevic"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

"Gent heeft nood aan creativiteit", dixit Hein Vanhaezebrouck na de gemiste kans tegen Standard. Na het uitvallen van Danijel Milicevic verdwenen ook de ideeën bij Gent. Met Haris Hajradinovic lijkt een oplossing in de maak.

Sander De Graeve in Gent

Haris wie? Haris Hajradinovic is een talentvolle Bosnische jeugdinternational die een contract tot 2018 ondertekent bij Gent. Hij speelde met zijn club dit seizoen in de Europa League-voorronde tegen Hull City.

Volgens Vanhaezebrouck is Hajradinovic het type dat Gent zocht. "Het is een aanvallende middenvelder met heel veel voetballend vermogen en vista. Het is meer een Milicevic dan een Raman. Hij speelt zuiver en ziet het heel goed. Als Milicevic uitvalt, kan hij iets toevoegen."

Oogkleppen? Dat is meer Raman

Hij waarschuwt wel voor een te hoog verwachtingspatroon. "Hij is nog maar 20 en moet dus nog een aantal stappen zetten. We moeten geen druk leggen."

"Hij moet de dingen oppikken en zich aanpassen aan het Belgisch voetbal. Op stage proberen we hem te prepareren. Het kan zijn dat hij sneller komt dan verwacht, maar dat is afwachten."

Bij Kenny Saief gaf Vanhaezebrouck krek dezelfde uitleg, maar die bleek qua vista toch iets minder. "Dat Saief soms met oogkleppen op speelt? Dat is dan wel meer iets van Raman. Ik ben tevreden met zijn evolutie, hij paste zich aan het gevechtsvoetbal in België aan. Ik hoop dat Haris hetzelfde kan doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties