Waarom Manchester United op weg is naar successen met Louis Van Gaal

Jeroen Evens
| 8 reacties
Waarom Manchester United op weg is naar successen met Louis Van Gaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United begint onder stoom te geraken in de Premier League. Na een moeilijk seizoensbegin staan The Reds op een derde plaats achter koplopers Chelsea en rivaal Manchester City. De vibe binnen de club is positief, en daardoor zien we Van Gaal en zijn troepen nog hoge toppen scheren.

Tekenend voor het positieve gevoel binnen de club is de uitspraak van Van Gaal in het begin van het seizoen, terwijl de club zich in moeilijkere wateren bevond: “Ik had nog nooit ervaren dat wanneer je gelijkspeelt of verliest bij een thuismatch, de supporters nog steeds voor je applaudisseren en je steun betuigen. Nog nooit!”

Het regent positieve commentaren over de eigenzinnige Nederlander en de supporters vertrouwen op King Louis. Wij geven u vijf redenen waarom Man U (terug) op weg is naar de top onder het bewind van Van Gaal.

1.     Van Gaal’s geschiedenis

De Nederlander wint veel, héél veel. Maar soms speelde hij ‘politieke machtsspelletjes’, zoals bij Bayern München, tijdens zijn tweede verblijf in Barcelona en in zijn periode als directeur bij Ajax. Maar vaker wél dan niet zorgde zijn aanpak voor succes.

2.     Verbeterde prestaties

Manchester United speelt beter en beter. De eerste goede partij van het seizoen kwam na het sluiten van de transfermarkt, toen United de Queens Park Rangers wegbliezen op Old Trafford. Onmiddellijk daarna volgde een fantastische helft tegen Leicester City, maar toen kwam de klap dat de moraal van het hele team deed inzakken als pudding. Echter, de 3-0 winst tegen Hull City en de 3-1 winst tegen Newcastle United lieten de fans zien dat er vooruitgang zat in het spel van hun geliefde club. Vooral thuis laten The Reds zien dat ze duidelijk verbeterd zijn.

3.     Individuele spelers maken

Ashley Young, Antonio Valencia, Michael Carrick, Robin van Persie, en onze eigen Marouane Fellaine: Allemaal spelers die onder Van Gaal beter presteren dan afgelopen seizoen. Zelfs spelers die het vorig seizoen reeds geweldig deden zoals Rooney en De Gea, blinken nu nòg meer uit. Vooral de prestatie van De Gea tegen Liverpool was indrukwekkend. Van Gaal lijkt dus het beste uit zijn spelers te halen.

4.     Zwaarder geschut op de transfermarkt

We konden het al opmerken tijdens de tweede transferperiode onder David Moyes. United durft méér te doen op vlak van transfers. Het nieuwe bestuur heeft minder schrik om een duurdere aankoop te doen. Juan Mata, Angel Di Maria, en Radamel Falcao (uitleenbeurt) zijn opzienbarende transfers. Niet dat dure transfers steeds een garantie zijn voor succes, maar een gebrek aan investeringen is natuurlijk nefast voor een club als Manchester United.

5.     Relatie met de fans

Van Gaal heeft al meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij de steun van de fans enorm kan smaken. Tegen Southampton zongen de fans van United zo’n twintig minuten lang: “Louis van Gaal’s red army”. Van Gaal kan blijkbaar op meer krediet rekenen dan Moyes. De reden daarvoor zou kunnen zijn dat Van Gaal in het verleden al meer bekers heeft gehaald dan voornoemde. De fans reageren op hun beurt geduldig. Zelfs tijdens het moeilijke seizoensbegin stonden ze als één blok achter de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties