Malanda, de dag na de klap: de tranen, de pijnlijke details en het eerbetoon

Caroline Tonnelier
| 18 reacties
Malanda, de dag na de klap: de tranen, de pijnlijke details en het eerbetoon
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een dag na de dood van Junior Malanda blijven de tranen overvloedig rollen. Zijn ploegmaats, de entourage en de fans bij Wolfsburg proberen het verdriet te werken. Intussen is ook meer bekend over de omstandigheden van het ongeval.

  • Herdenkingsmars en rouwregister
  • Wolfsburg roept professionele hulp in
  • Chauffeur zonder rijbewijs reed 250 km/u

De supporters brengen massaal hulde aan de overleden speler. Er werden bloemen, foto's en sjaals neergelegd en kaarsen aangestoken. Daarnaast was er ook een herdenkingsmars en vanaf maandag kunnen de supporters een rouwregister tekenen. 

Wolfsburg organiseerde een persconferentie, waarop een erg aangeslagen coach Dieter Hecking het woord nam. "Het is zeer zwaar om te beseffen dat hij niet meer bij ons is. Zijn kastje voorbijlopen is niet gemakkelijk", aldus de trainer, die zijn tranen niet kon bedwingen. 

De winterstage werd dan toch niet afgelast. Manager Allofs legt uit. "Dat betekent niet dat we tot de orde van de dag overgaan. Dat kan gewoon niet, want iedereen is van de kaart. We gaan professionele hulp vragen om dit drama te kunnen verwerken. Ik denk dat het niet slecht is als we dat kunnen doen in een andere omgeving."

Intussen raakten meer pijnlijke details bekend over de omstandigheden van het ongeluk. De jongeman die achter het stuur zat, Anthony D'Alberto, had geen rijbewijs. Uit nader onderzoek van de politie bleek dat het voertuig aan een snelheid van ongeveer 250 kilometer per uur reed toen de chauffeur de controle over het stuur verloor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties