Benji is back: "Echt heel hongerig"

Robby Morren
Robby Morren
| 51 reacties
Benji is back: "Echt heel hongerig"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Benji De Ceulaer lag wekenlang in de lappenmand met een vervelende blessure aan de voetzool. Nu is de aanvaller van Racing Genk er opnieuw helemaal klaar voor.

Door Robby Morren

  • Terug na blessureleed
  • Erop gebrand om te presteren
  • Goede herinneringen aan Lokeren

"Mijn voetpees was gescheurd, dat is een vervelende blessure omdat die pees slecht doorbloedt waardoor het herstel meer tijd in beslag neemt. Ik heb heel veel geduld moeten hebben, maar de medische staf heeft heel goed werk verricht."

"2014 was een moeilijk jaar voor mij en 2015 is ook niet goed begonnen. Ik was teneergeslagen na mijn blessure en zopas is mijn grootvader overleden en er werd ingebroken." De Ceulaer put positieve energie uit de tegenslagen. "Ik heb het gevoel dat dit mij net sterker maakt."

Het resultaat is dat Benji hunkert om opnieuw te schitteren in het Genkshirt. "Ik ben echt heel hongerig. Op stage heb ik minuten gemaakt tegen KV Mechelen en dat deed echt deugd. Ik heb ook veel plezier in het trainen."

"Ik mis nog matchritme, maar ik voel me helemaal klaar. Zowel fysiek als mentaal. Ik kan het gebrek aan matchritme wel compenseren met mijn ervaring."

Wat kunnen we nog bereiken als we ook beter voetbal gaan brengen?

2015 moet het jaar van de heropstanding worden voor Racing Genk na enkele hele moeilijke maanden. "We willen het nieuwe jaar inzetten met een knaller. Onze resultaten waren wel goed, dus wat kunnen we nog bereiken als we nu ook nog goed voetbal gaan brengen? We hebben er alleszins de kwaliteiten voor."

Ook de band met de supporters is hersteld, een extra troef voor het team. "Onze supporters zijn heel belangrijk voor ons. Toen de fans zich opnieuw achter het team zetten, merkte je dat onmiddellijk. We moeten onze supporters dankbaar zijn."

Lokeren

De verplaatsing naar zijn ex-club blijft toch wel bijzonder voor De Ceulaer. "Ik heb een hele goede band met Lokeren. We hebben elkaar veel gegeven en we hebben mooie tijden gekend sameen, maar ik heb wel minder contact met hen nu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties