Atlético Madrid rekent af met hekkensluiter Granada

Jeroen Evens
| 0 reacties
Atlético Madrid rekent af met hekkensluiter Granada
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid heeft een vervolg gebreid aan zijn succes in de Copa del Rey, waar het aartsrivaal Real Madrid belette om door te stoten. In eigen huis rekende El Atleti af met de rode lantaarn in de competitie, Granada.

Om mee te dingen voor de landstitel kon Atletico vandaag best geen punten verliezen tegen hekkensluiter Granada. Real Madrid kon eerder op de dag al winnen van Getafe, en ook Barcelona wacht geen al te moeilijke verplaatsing naar La Coruna.

Teleurstellen deden Los Colchoneros niet. Granada werd met 2-0 opzij gezet dankzij goals van Mandzukic en Raul Garcia.

Met de hereniging tussen Atlético en Torres in het achterhoofd, had Diego Simeone geen al te makkelije opdracht om het wedstrijdblad in te vullen. Uiteindelijk koos de Spanjaard voor het aanvalsduo Mandzukic – Torres.

Een groot succes konden we de samenwerking echter nog niet noemen, maar toch bewezen beide spitsen hun waarde al onmiddellijk. Iets na het halfuur gaf Torres een voorzet op de kopbalsterke Diego Godìn, die in de rechthoek werd neergehaald. Mandzukic miste niet, en trapte zo vanop de penaltystip Atlético op voorsprong.

Twee minuten voor tijd besliste invaller Raul Garcia de wedstrijd helemaal. In een kopbalduel met twee verdedigers raakte hij de bal het best, en zette zo de 2-0 eindstand op de bordjes.

Door deze winst bedraagt het verschil tussen Real en Atlético (met een match minder voor die eerste) nog steeds vier punten. Barcelona staat op gelijke hoogte met Atlético, maar treden zondagavond nog aan tegen Deportivo La Coruna.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties