Messi domineert en leidt Barça met hattrick naar ruime zege

Jeroen Evens
| 5 reacties
Messi domineert en leidt Barça met hattrick naar ruime zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona heeft geen steek laten vallen op het veld van Deportivo La Coruna. Het ging winnen met ruime 0-4 cijfers. Het zou geen verrassing moeten zijn dat het net Lionel Messi was, die reeds enkele weken het onderwerp blijkt van speculatie, die de Blaugrana met een hattrick de overwinning bezorgde.

De trainer onder vuur, Luis Enrique, koos voor de eerste keer dit seizoen ervoor om met dezelfde opstelling te starten als in de vorige competitiewedstrijd (3-1 vs Atlético Madrid).  In de aanvalslinie keken we uit naar de prestaties van ‘de driekoppige draak’, alias Neymar, Suarez en Messi.

Enrique zou zich die keuze niet beklagen. Na tien minuten was het al raak voor Barcelona. Messi kopte op aangeven van Ivan Rakitic zijn zeventiende treffer van het seizoen tegen de netten.

Iets na het halfuur zette De Vlo zijn team op weg naar een comfortabele ruststand. Met een vinnige loopactie en een prachtig lobje verschalkte hij doelman Fabricio. We kunnen u deze ongelofelijke actie natuurlijk niet weerhouden:

Deportivo kon ook na rust maar moeilijk gevaarlijk worden tegen de Catalaanse grootmacht. Het was daarom wéér aan het Argentijnse wonderkind om Depor het definitieve nekschot te geven.

Messi kreeg veel ruimte in de zestien, zocht een goede plaats om uit te halen, en knalde in de linkerbenedenhoek de 0-3 binnen. Hij scoorde zo overigens zijn 22e hattrick in La Liga, eentje minder dan Cristiano Ronaldo.

In de slotfase kon Deportivo nog scoren, maar dan wel aan de verkeerde kant. Alberto Lopo werkte een voorzet weg tegen zijn mede-verdediger Sidnei, waardoor de bal knullig in doel belandde.

Door deze zege kruipt Barcelona weer tegen Real Madrid aan in het klassement. De Catalanen volgen nu met een match méér op 1 punt van De Koninklijke. Atlético telt drie punten minder dan Barça.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties