"Het is een uitdaging voor Casteels om de nummer één van Wolfsburg te worden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
"Het is een uitdaging voor Casteels om de nummer één van Wolfsburg te worden"
Foto: © Photonews

Koen Casteels werd gisteren voorgesteld als de nieuwste aanwinst van VfL Wolfsburg. De Rode Duivel moet echter eerst speelminuten sprokkelen bij Werder Bremen. "Het is een uitdaging voor Koen om op termijn de nummer één in Wolfsburg te worden", klinkt het bij Nico Vaesen.

Door Cédric De Volder

Gisteren werd door diverse media nog bericht dat Koen Casteels als nummer twee bij Werder Bremen aan de slag moet. Nico Vaesen nuanceert dat echter in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Werder Bremen heeft Koen gehaald met een duidelijk doel", vertelt de zaakwaarnermer van de Belgische doelman. "Er was namelijk extra concurrentie nodig voor hun huidige goalie. De groenhemden slikten dit seizoen al het meest aantal tegendoelpunten (39 stuks, nvdr.) in Duitsland, hé." 

Het kan zijn dat Koen enkele wedstrijden op zijn kans moet wachten, maar alles is beter dan de oude situatie

Met andere woorden: Casteels moet de concurrentie aangaan met Raphaël Wolf. "Maar dat is normaal op het hoogste niveau. Het kan natuurlijk goed zijn dat Koen enkele wedstrijden op zijn kans moet wachten, maar alles is beter dan hoe de situatie bij 1899 TSG Hoffenheim was."

Ook die Wölfe hebben overigens een duidelijk plan met de Rode Duivel. "Diego Benagli is er momenteel de nummer één", besluit Vaesen. "Maar Wolfsburg wil op elke positie twee volwaardige pionnen. De club weet ook dat Koen nog een pak progressiemarge heeft. Het is een uitdaging voor hem om op termijn de nummer één te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties