Staelens analyseert ex-clubs: "Anderlecht kan geen belangrijke pion vervangen"

Staelens analyseert ex-clubs: "Anderlecht kan geen belangrijke pion vervangen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en Anderlecht zijn de transferperiode uitgekomen beiden met drie versterkingen. Maar is het voor paars-wit genoeg om Club het vuur aan de schenen te leggen? Lorenzo Staelens, ex- speler van beide clubs, ziet dat Anderlecht serieus zijn tenen zal moeten uitkuisen.

Door Johan Walckiers

Iedereen ziet het wel: op dit moment staat Club Brugge niet alleen in de stand, maar ook qua ploeg verder dan de Brusselaars. "Club had zijn huiswerk ook al klaar eind juli", zag Staelens. "Met Izquierdo en Gedoz haalden ze twee sterke pionnen erbij. Anderlecht heeft zes maanden gezocht naar een extra verdediger."

Het huiswerk van Club was al in juli klaar, dat van Anderlecht niet

"Die is er nu wel, maar de vraag is hoe snel hij aan de ploeg zal aangepast zijn. Er zijn nog zes wedstrijden tot de play-offs en hoe verder je Club laat uitlopen, hoe moeilijker het zal worden. Ze hebben het vorig jaar wel nog kunnen omdraaien, maar dat lukt ook niet elke keer", aldus Staelens.

"Met Sylla hebben ze een goeie binnengehaald. Dat is een aanwinst, maar die is niet direct inzetbaar. Marin zal ook afwachten worden hoe lang het duurt vooraleer hij zijn beste niveau haalt", twijfelt ook Staelens.

Club heeft de sterkste kern

Michel Preud'homme zou nu met gerust hart aan de play-offs kunnen beginnen. Hasi zal wel blij zijn dat hij nog zes wedstrijden de tijd heeft. "Club heeft de sterkste kern, dat is duidelijk. De meest uitgebalanceerde ook. Ze kunnen al makkelijk een belangrijke pion vervangen, dat kan Anderlecht niet."

"Als Anderlecht voltallig staat, kunnen ze wel concurreren, maar dat is de laatste maanden het probleem. Als er één titularis ontbreekt, wordt het al moeilijk. Buiten Defour heeft paars-wit ook die ervaring niet en die speelt ook maar 50 procent van de matchen. Club heeft dat met Vormer en Simons. Dat mis je bij Anderlecht."

Dip Tielemans heeft te maken met ervaring

"Neem bijvoorbeeld Tielemans. Die speelt nu veel minder, maar dat heeft ook met ervaring te maken. Die jongen is aan 200 procent aan de competitie begonnen en kent nu een terugval. Die jonge gasten geven meteen alles, terwijl de ervaren mannen weten hoe ze hun seizoen moeten indelen", analyseert de man die zelf 20 jaar profvoetbal speelde tot zijn 37ste.

Daarnaast is ook het accent verschoven van Brussel naar Brugge. "Club heeft die spelers die met één pass of actie een wedstrijd kunnen beslissen. Vazquez, Izquierdo... Kijk naar die omhaal van Gedoz. Mitrovic probeerde dat zondag ook, maar dat was heel wat minder. Anderlecht heeft geen Suarez meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties