Beerschot-Wilrijk plant indrukwekkend eerbetoon voor Coppens en Geerts

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
Beerschot-Wilrijk plant indrukwekkend eerbetoon voor Coppens en Geerts
Foto: © SC

De overleden Rik Coppens kan rekenen op een gepast eerbetoon tijdens de wedstrijd van zondag. Verschillende supportersclubs plannen acties bovenop de initiatieven vanuit de club zelf.

Er worden duizenden supporters verwacht die Rik Coppens een gepast afscheid willen geven. Voor, tijdens en na de wedstrijd zijn er tal van acties. De spelers zullen op het veld komen met een zwart T-shirt met de naam van Rik Coppens vooraan en achteraan 'Koning van het Kiel'. 

Er wordt ook een minuut stilte voorzien. De club staat erop dat het op dat moment muisstil wordt in het Olympisch Stadion. Naast Coppens zal ook Charles Geerts, die eveneens deze week overleed, herdacht worden. Tijdens de wedstrijd zullen de spelers uiteraard een zwarte rouwband dragen. 

De sfeergroepen Armata Viola en Legio XIII doen eveneens hun duit in het zakje. Die laatste sfeergroep werkt aan een tifo om de twee overleden legendes te eren (foto). 

Tijdens minuut 13 wordt een staande ovatie verwacht, gevolgd door het onvermijdelijke 'You'll never walk alone'. 

Na de match wordt ook Denise, de weduwe van Rik Coppens, in de bloemetjes gezet. Ten slotte roept de club op om zoveel mogelijk in paars(-witte) outfit naar het stadion af te zakken. Niet alleen om de ploeg te steunen in de clubkeuren, maar ook als teken van rouw. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties