Krijgen we er weer een twistgeval bij voor Reviewcommissie?

Krijgen we er weer een twistgeval bij voor Reviewcommissie?
Foto: © photonews

Er gingen dit weekend weer stemmen op om Ivan Santini voor de Reviewcommissie te brengen voor zijn slag in minuut 1 aan het adres van Oscar Duarte in de clash tussen Kortrijk en Club Brugge. Het is niet het eerste twijfelgeval in de maand februari. Rest de vraag: waar legt men de grens?

Het is elke keer wel wat. Vorige week nog was er de niet-schorsing voor Gedoz, dat vele supporters tegen de borst stuitte. Ook bij Anderlecht konden ze er niet mee lachen, want ene Mitrovic werd wél geschorst op basis van tv-beelden.

En nu is er een nieuw geval in de vorm van Ivan Santini. Zijn slag aan het adres van Duarte was minstens goed voor geel, maar nu is de vraag of hij een uitsluiting zou verdiend hebben. Mogelijk gaan ze ook nu weer aan het twijfelen slaan.

Overuren kloppen

"Hij had toch minstens geel moeten krijgen om te tonen: dit kan niet", aldus Vandenbempt daarover in Extra Time. "Hij maakte daarna nog een aantal fouten die kaarten verdienden", aldus Jan Mulder.

Ook in de Beker van België was er trouwens commotie omtrent de fout van Van Der Bruggen op Najar. Het moge duidelijk zijn: de Reviewcommissie mag weer overuren kloppen en heeft het moeilijk om tot consequente keuzes te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties