Barcelona lijkt op weg naar bekerfinale

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Het ziet ernaar uit dat FC Barcelona eind mei mag strijden om de bekerwinst. De Catalanen behaalden een 3-1 zege op eigen veld tegen Villarreal.

Een behoorlijk comfortabele uitgangspositie dus voor de ploeg van Luis Enrique, al hoeft Atlético Madrid zich niet kansloos te achten in de return. Enkele weken geleden kon Villarreal nog bijna stunten in Camp Nou, maar dat leek er vanavond iets minder in te zitten.

Barça was heer en meester in de eerste helft en mocht met een verdiende 1-0 voorsprong gaan rusten dankzij Messi. In het begin van de tweede helft bracht Trigueros de bezoekers echter langszij.

Amper een minuut later zette Iniesta alweer orde op zaken: 2-1 voor Barcelona. Piqué bezorgde de thuisploeg uiteindelijk een resultaat dat vertrouwen geeft voor de terugwedstrijd. Vanop de stip kon Neymar de score nog opdrijven, maar de Braziliaan speelde niet zijn beste wedstrijd en dat bleek ook uit zijn poging vanop elf meter.