Depoitre veegt vooroordelen van tafel: "Ik durf nieuwe dingen proberen"

Depoitre veegt vooroordelen van tafel: "Ik durf nieuwe dingen proberen"
Foto: © SC

Anderlecht, opgepast, want Laurent Depoitre geeft zich nog niet gewonnen. Straks treedt hij aan met de Gouden Stier op zijn rug en de spits heeft de smaak te pakken gekregen.

Door Johan Walckiers

Vandaag op de persconferentie van Besnik Hasi: "Wat een mooie ontwikkeling heeft die doorgemaakt zeg. Ik ken hem al lang, want ik ging hem ooit scouten bij Aalst. Maar toen interesseerde eerste klasse hem nog niet, want hij studeerde nog."

"Een slimme jongen dus en dat weerspiegelt zich ook op het veld. En vergis je niet: hij is ook snel voor zijn lengte. Een heel goeie speler. Ik begrijp niet waarom Oostende hem zo makkelijk liet vertrekken", charmeerde Hasi de tegenstander van straks.

Zo makkelijk missen ze me niet

Depoitre blijft er uiterlijk rustig bij, maar al die lof doet hem wel iets. Hij moest immers opboksen tegen de vooroordelen die gepaard gaan met zijn fysieke verschijning. Groot en lomp, zeiden ze. Groot is hij inderdaad, lomp allesbehalve. "Ik ben toch een makkelijk aanspeelpunt voor mijn ploegmaats", knipoogt hij. "Zo makkelijk zullen ze me niet missen met mijn lengte."

Dat die lengte geen nadeel is, bewees hij al. Maar ook zijn indrukwekkende borstkast en armen vormen geen probleem. "Ik denk dat er zich velen miskeken hebben op mijn uiterlijk. Zo traag ben ik toch niet hé?", lacht hij. "Vraag het maar aan een paar verdedigers."

Donderpreek van Hein

In de vorige wedstrijd tegen Anderlecht kon hij zijn stempel niet drukken, maar voor vanavond geeft hij de moed nog niet op. "Het is een heel andere wedstrijd. Stel je voor dat we vroeg scoren, dan gaat Anderlecht de druk ook wel voelen. Waarom zouden we opgeven? 0-2 is ook niet onoverkomelijk..."

"We moeten beter doen dan vorige week, maar dat zal iedereen ook wel weten na de coach heeft ons duchtig ingepompt dat die eerste helft echt niet kon. Dat was het slechtste wat we al lieten zien dit seizoen. Een herhaling zie ik niet direct gebeuren na de donderpreek", lacht Depoitre.

Bevestiging van de progressie die ik maakte

Met twaalf rozen mag hij ook voor het eerst in zijn carrière met de Gouden Stier op zijn truitje spelen. "Dat doet me toch deugd. Het is een bevestiging van de progressie die ik maakte."

"Weet je, die goal zaterdag, van buiten de zestien... Dat had ik vroeger nooit geprobeerd. Met mijn vertrouwen nu, probeer ik nieuwe dingen. En dat draait goed uit. Misschien heb ik nog wel een paar aardigheidjes die er bij kunnen komen? (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties