Real Madrid: de beste ploeg van 2014 op zoek naar zichzelf in 2015

Real Madrid: de beste ploeg van 2014 op zoek naar zichzelf in 2015
Foto: © Photonews

Real Madrid leed afgelopen weekend een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Atlético Madrid. "Niets aan de hand, we staan nog steeds aan de leiding", zo klinkt het vanuit verschillende hoeken. Maar toch...

  • Ronaldo: 4 goals in 2015
  • De geblesseerden: Modric, Ramos, James, Pepe, Khedira, Coentrão
  • Ancelotti roteert amper

De Koninklijke trapte tegen Atlético Madrid geen deuk in een pakje boter. Dat de colchoneros intussen zijn uitgegroeid tot het zwarte beest van Real moge duidelijk zijn. Er lijkt echter meer aan de hand: de resultaten in 2015 zijn niet echt overweldigend. En het voetbal nog minder. Real moet zich met de hete adem van Barcelona in de nek toch dringend herpakken.

Enkele maanden geleden was iedereen het er nog over eens: Real Madrid was ontegensprekelijk de beste ploeg van de wereld op dat moment. Maar in voetbal kan het erg snel verkeren en in 2015 is de wereldkampioen op zoek naar zichzelf. Waar is die geoliede machine van Ancelotti gebleven? 

Ronaldo

Cristiano Ronaldo was even geschorst na zijn rode kaart tegen Cordoba, maar het moet gezegd dat zijn vormpeil niet meer is wat het enkele maanden geleden was. Tegen Atlético speelde hij een dramatische wedstrijd en in totaal kon hij in 2015 nog maar vier keer scoren. 

Modric

Luka Modric is nog steeds geblesseerd. Normaal werd hij rond deze periode terug op het veld verwacht, maar hij zou nog een maand langer aan de kant staan. Een groot gemis voor de wereldkampioen, maar het goede nieuws is dat hij in principe terug is voor de laatste rechte lijn in de titelstrijd én voor het rechtstreeks duel met Barcelona.

De andere geblesseerden

De lijst geblesseerden wordt elke week wat langer bij Real, zo lijkt het wel. Ook James Rodriguez is onbeschikbaar en achterin kan Ancelotti geen beroep doen op sterkhouder Sergio Ramos. Twee spelers die ook voor de nodige doelpunten konden zorgen. Ook Khedira, Pepe en Coentrão zijn niet fit. 

Vermoeidheid 

De keuzemogelijkheden van Ancelotti om een topteam tussen de lijnen brengen lijken bijzonder groot. Toch is het niveauverschil tussen de basisspelers en de bankzitters aanzienlijk en mede daarom roteert Ancelotti amper, tenzij hij door blessures hiertoe gedwongen wordt. 

Bovendien heeft Real de voorbije maanden een erg zwaar programma afgewerkt. De meerderheid van de basisspelers waren actief op het WK en sindsdien waren er ook naast de competitie ook nog de beker, de Champions League en het WK voor clubs. En in de korte Spaanse winterstop trok Real ook nog eens naar Dubai. 

Wie staat op?

Real Madrid heeft natuurlijk offensieve kwaliteit in overvloed. Maar wie staat op wanneer Ronaldo het even laten afweten? Bale en Benzema deden het al eens, maar zij lieten ook al blijken dit niet week na week te kunnen. 

Het programma

De eerstkomende wedstrijden zijn haalbare affiches voor Real: het bezoek van Deportivo en de verplaasing naar Elche mogen in principe geen probleem vormen. Ideale wedstrijden om vertrouwen te tanken dus. En dat zou weleens nodig kunnen zijn met confrontaties met Villarreal en Athletic in het verschiet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties