Antwerpen klaar voor groots afscheid van de Koning van het Kiel

Antwerpen klaar voor groots afscheid van de Koning van het Kiel
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De overleden Rik Coppens kon al rekenen op een gepast eerbetoon tijdens de wedstrijd van Beerschot-Wilrijk afgelopen zondag. Maar ook voor de begrafenis van het icoon morgen zijn er tal van activiteiten. Dat laat de club weten via haar website.

* ZATERDAG BEGRAFENISPLECHTIGHEID IN DE KATHEDRAAL

Zaterdag 14 februari om 10 uur begint in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen de begrafenisplechtigheid van hét icoon van Beerschot. Rik Coppens wordt begraven in een witte doodskist, versierd met een mauve-witte Beerschotsjaal.

Na afloop van de plechtige kerkdienst wordt het stoffelijk overschot van Rik opnieuw overgebracht naar het Kiel.

* ZATERDAGNAMIDDAG "LAATSTE OPTREDEN" OP DE OLYMPISCHE GRASMAT

Want om 13 uur volgt in het Olympisch Stadion, op de grasmat waar hij de meest geniale bewegingen uit z'n voetbalschoenen toverde en de Beerschotsupporters elke keer opnieuw in extase bracht, het definitieve afscheid.

Het ultieme eerbetoon

Op vraag van zijn weduwe Denise zal de lijkkist op de middencirkel geplaatst worden voor zijn "allerlaatste optreden". Voor de gelegenheid wordt de 'kleine tribune' (lees: de vakken I, J en K) geopend, zodat onze supporters Rik Coppens voor de allerlaatste keer kunnen uitwuiven.

Wij vragen onze trouwe aanhang om massaal én in clubkleuren naar onze voetbaltempel af te zakken. Voor het ultieme eerbetoon. Een eerbetoon door de échte Beerschotsupporters. "Zijn" Beerschotsupporters. U en ik. Wij allemaal. Met emotionele toespraken, een lach en een traan. En een onvermijdelijke knipoog en kwinkslag. Net zoals Rik het wou.

Maar Antwerpen is nu al helemaal klaar voor het afscheid. Zo zijn er op de kathedraal en aan de gevel van Cafe De Post op de Groenplaats ernaast grote spandoeken van Coppens te zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties