Groots afscheid van de Koning van het Kiel: "Stadion nooit leeg, altijd overvol"

Groots afscheid van de Koning van het Kiel: "Stadion nooit leeg, altijd overvol"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Icoon Rik Coppens kreeg deze voormiddag zijn uitvaartplechtigheid in de OLV- kathedraal in Antwerpen. Velen kwamen er op af, velen waren ook in de paarse kleur die Coppens zo mooi vond en hem zo mooi stond in de gloriedagen die hij kende bij Beerschot. Bekende voetballers getuigen.

"Het liefste wat Rik deed was met mensen hun voeten spelen", aldus Carl Huybrechts tijdens de begrafenis. "Zowel op het veld met de voeten als daarna met de mond." Snel van tong en voet dus, het icoon van het Belgisch voetbal.

"Het stadion is niet leeg, maar overvol. Je blijft de allerbeste, de ovatie is oorverdovend en volgt altijd", aldus nog Huybrechts. Waarop een oorverdovende ovatie volgde.

"Het was een hele grote. Groter als mij", aldus Jean-Marie Pfaff. "Ik was echt fan van zijn Antwerpse mentaliteit en had veel respect voor hem." Ook veel mensen uit andere sporten kwamen hun steun betuigen.

Lijkkist op middencirkel

Momenteel volgt in het Olympisch Stadion, op de grasmat waar hij de meest geniale bewegingen uit z'n voetbalschoenen toverde en de Beerschotsupporters elke keer opnieuw in extase bracht, het definitieve afscheid.

Op vraag van zijn weduwe Denise zal de lijkkist op de middencirkel geplaatst worden voor zijn "allerlaatste optreden". Voor de gelegenheid wordt de 'kleine tribune' (lees: de vakken I, J en K) geopend, zodat onze supporters Rik Coppens voor de allerlaatste keer kunnen uitwuiven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties