De tatoeages van Zlatan: Zweed licht betekenis toe

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
De tatoeages van Zlatan: Zweed licht betekenis toe
Foto: © SC

Opvallend beeld gisteren tijdens de wedstrijd tussen Caen en PSG. Zlatan Ibrahimovic toonde na zijn doelpunt zijn volledig getatoeëerd bovenlijf.

Het was niet toevallig dat de spits zijn shirt uittrok en het ging ook niet om provocatie. Hij wilde zijn steun betuigen aan het Wereldvoedselprogramma van de VN. Op zijn torso stonden vijftig namen getatoeëerd van personen die honger lijden. 

Tijdens een persconferentie ging hij dieper in op de manier waarop hij zijn steentje wil bijdragen in de strijd tegen hongersnood. "Er wordt veel over mij geschreven. Via mij wou ik dat de mensen hun namen en hun verhalen zien. Elke keer dat je mijn naam hoort, zal je aan hun namen denken."

Zlatan blijft Zlatan

Het is de eerste keer dat Zlatan publiekelijk iets voor het goede doel doet, maar hij wil niet dat zijn repuatie verandert. "Ik wil niet dat men zegt dat ik het doe om sympathiek te lijken of dat men zegt dat ik een goeie jongen ben. Ik heb het imago van een bad boy en dat wil ik zou houden", aldus de Zweed met een glimlach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties