Slachtoffer Chelsea-fans doet zijn verhaal: "Racisme is deel van mijn leven"

Slachtoffer Chelsea-fans doet zijn verhaal: "Racisme is deel van mijn leven"
Foto: © SC

De man die dinsdagavond door een groepje Chelsea-fans de toegang tot de metro werd ontzegd, werd opgespoord door de Franse krant Le Parisien. De 33-jarige Souleymane S. is nog steeds erg gegrepen door het incident.

Op een amateurfilmpje was te zien hoe de man tot twee keer toe van de metro werd geduwd terwijl de supporters zongen:"We're racist, we're racist and that's the way we like it".

Ondertussen is er al een onderzoek gestart en veroordeelden Chelsea en FIFA-voorzitter Sepp Blatter het gebeuren. "Ik wilde in de wagon stappen maar een groepje Engelse supporters hield me tegen en duwde me terug", aldus Souleymane S. "Ze zeiden dingen in het Engels maar die begreep ik niet, want ik ken geen woord Engels.

Ik was niet verrast

"Ik snapte wel dat ze met mij spotten om mijn donkere huidskleur. Maar weet u, racisme is een deel van mijn leven. Ik was niet zo verrast, al gebeurde het wel nog nooit in de metro. Thuis heb ik er ook niets over gezegd tegen mijn vrouw of drie kinderen."

"Wat moest ik dan vertellen? Dat papa in de metro is weggeduwd omdat hij zwart is? Ze verdienen een straf. Dit mag niet zomaar voorbijgaan." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties