Reactie Simon verklaart zijn aarzelend matchbegin: "Je mag niet té sterk beginnen, hé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Simon verklaart zijn aarzelend matchbegin: "Je mag niet té sterk beginnen, hé"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moses Simon was vanmiddag een gesel voor de verdediging van Club Brugge. De Nigeriaanse snelheidsduivel brak de match open met knappe goal en bezorgde De fauw en Meunier nachtmerries. Hij was dan ook supergemotiveerd. Al hield hij zich in het begin naar eigen zeggen wat in.

Sander De Graeve in Gent

Simon kreeg tot nu toe een positief rapport voor zijn eerste maanden bij AA Gent, maar steeds werd dezelfde kanttekening gemaakt: in de toppers kwam het er nog niet helemaal uit. Ook vandaag leek hij bij zijn eerste acties wat onder de indruk. "Nerveus? Neen, ik verloor in het begin enkele ballen, maar je mag niet té sterk starten hé."

Als we hier verloren, was het een echte schande

"Wanneer je van in het begin je bewegingen uit de kast haalt, weet de tegenstander meteen hoe de vork in de steel zit en gooien ze de ruimtes dicht. Soms moet je wat afwachten en het een beetje geheimhouden om de tegenstander te kunnen verrassen." Vrij vertaald: hij hield zich een beetje in. 

Na zijn eerste succesvolle actie liep het los bij Simon, of hij hield op met zich in te houden. Het hangt er een beetje vanaf hoe je het bekijkt. "Iedereen was echt heel hard gemotiveerd. Als we hier niet wonnen, dan was het een schande, ook voor mezelf. Ik kwam voor de zege en niets anders."

Als die tweede erin gaat, scoor ik ook nog een derde

Zijn goal na een uitstekende bal van Milicevic brak de match open. "Milicevic kent me, hij weet waar ik zal lopen. Hij moet gewoon zorgen dat die bal daar komt." In de tweede helft kwam hij opnieuw dicht bij een goal, maar schudde Ryan een uitstekende redding uit zijn handschoenen. "Dat was echt een goeie redding, niet iedereen haalt die bal er nog uit."

"Ik dacht echt dat ik mijn tweede goal had gemaakt. En indien die erin zat, wist ik dat een derde er ook wel nog zou komen." Hij droeg achteraf de match op aan Kenny Saief en Hein Vanhaezebrouck. "Dit was voor de coach en voor Kenny. Ik hoop dat onze zege kan helpen bij de verwerking van het verlies van zijn vader."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties