Reactie Dit had penaltykiller Henkinet te zeggen

Dit had penaltykiller Henkinet te zeggen
Foto: © photonews

KV Kortrijk speelt play-off 1. Dat is na speeldag 29 nu al helemaal zeker. Erg knap gedaan van de Kerels, al kwamen ze tegen Cercle Brugge al bij al goed weg. Laurent Henkinet werd uiteindelijk matchwinnaar met een gepakte strafschop. Hij was in de wolken met de drie punten.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

  • Henkinet pakt strafschop
  • Kortrijk wint met kleinste verschil
  • Play-off 1 zorgt voor volksfeest

"Smolders ging achter de bal staan, daar had ik me niet aan verwacht. Ik wilde lang genoeg wachten voor ik een kant koos om mijn kansen te optimaliseren. En uiteindelijk lukte het wonderwel om hem te pakken", aldus Henkinet over het levensbelangrijke moment.

En dus pakken de Kerels drie gouden punten, genoeg voor play-off 1 meteen. "Dit doet uiteraard enorm veel deugd", aldus de goalie van Kortrijk in zijn beste Nederlands.

"Ik speelde al eens play-off 1 met Standard, maar toen zat ik op de bank. Nu kan ik effectief meespelen." En wie eerste doelman zal zijn tijdens de play-offs? "De verstandhouding met Darren Keet is prima, ook op training."

Waarmee hij meteen de grootste kracht van Kortrijk aanhaalt: "De sfeer op training is gewoon altijd prima. We hangen als groep wonderwel goed aan elkaar. Daarom verdienen we dit wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties