Luzon haalt uit: "Ik had Standard ook naar de top kunnen leiden"

Nick Goetstouwers
| 19 reacties
Luzon haalt uit: "Ik had Standard ook naar de top kunnen leiden"
Foto: © photonews

Het is inmiddels vijf maanden geleden dat Standard en trainer Guy Luzon uit elkaar gingen. Luzon kon daar echter niet al te lang bij stilstaan, hij werd door Duchâtelet doorgestuurd naar één van zijn andere speeltjes, Charlton Athletic.

Guy Luzon blikt voor het eerst terug op zijn verblijf bij Standard. Zoals altijd bekijkt de Israëliër de zaken vanuit een positief standpunt.

Dat positivisme kon er echter niet voor zorgen dat Duchâtelet midden oktober geen andere optie zag dan de Israëliër te bedanken voor het geleverde werk.

Standard begon het seizoen wel erg slecht en behaalde slechts 12 op 33. Na de aanhoudende problemen met de supporters werd de druk dan ook te groot.

Luzon ziet het echter anders, in Het Nieuwsblad kijkt hij voor het eerst terug op zijn periode bij Standard. Daarin doet hij enkele verrassende uitspraken. 

“Ik wist dat het niet eenvoudig zou worden. We begonnen aan het seizoen met veel nieuwe en jonge spelers. Die hebben tijd nodig om zich aan te passen. Jammer genoeg, was die tijd er blijkbaar niet.”

Kijk naar Tony Watt, bij Standard vond hij niet meteen zijn draai, maar bij Charlton komt de echte Tony opnieuw bovendrijven. Hij onderscheidde zich meteen en won de harten van de fans."

Als de fans geduldiger waren geweest, had ik de negatieve spiraal ook doorbroken en hadden we exact dezelfde resultaten kunnen halen

Luzon is er dan ook van overtuigd dat hij te weinig tijd kreeg van de fans bij Standard. "Ik wil mezelf niet de hemel in prijzen, maar misschien heb ik wel mijn aandeel in de recente positieve resultaten bij Standard. 

"Als de fans geduldiger waren geweest, had ik de negatieve spiraal ook doorbroken en hadden we exact dezelfde resultaten kunnen halen. Daar ben ik van overtuigd".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties