Mourinho is eerlijk in zijn analyse, Blanc spreekt over keerpunt

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Mourinho is eerlijk in zijn analyse, Blanc spreekt over keerpunt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea coach José Mourinho was gisteren eerlijk in zijn analyse. Hij zocht de reden voor de uitschakeling bij zijn eigen team: "Wij waren vandaag niet goed genoeg", wist de Portugees. Laurent Blanc had dan weer meer redenen tot enthousiasme.

“We moeten aanvaarden dat de andere ploeg beter was, maar vanaf morgen wil ik nagaan waarom. Wij verdienden alvast de uitschakeling. Ik wil deze wedstrijd in alle rust analyseren en samen met mijn spelers conclusies trekken over onze prestatie.”

Volgens Mourinho hadden zijn spelers te veel last van de druk, zeker toen PSG met tien spelers verder moest. “Zij hadden niets te verliezen. Dat we twee goals slikken op twee corners is een bewijs voor mijn betoog." 

Het gaat over een gebrek aan concentratie, een gebrek aan verantwoordelijkheid en omgaan met de ruimte die je moet controleren.”

Nu moeten we de Premier League winnen

De Portugees wil zijn pijlen nu volledig op de competitie richten, zondag wacht daarin de eerste opdracht tegen Southampton: “We moeten reageren, we liggen er in de ene competitie uit, nu moeten we de Premier League winnen.”

PSG-coach, Laurent Blanc kon de pers veel gelukkiger te woord staan. De Fransman was gisteren de absolute held, want zijn tactiek zorgde voor een goed resultaat en de kwalificatie voor de volgende ronde.

“PSG wil een van de topclubs in Europa worden. In de toekomst zal deze match dan ook gezien worden als een keerpunt in de geschiedenis van de club.”

Mijn team was over de wedstrijden beter dan Chelsea

“Mijn team was over de twee wedstrijden beter dan Chelsea. Ze lieten zich ook niet van de wijs brengen door de uitsluiting van Ibrahimovic”.

“Bij de rust was ik verrast hoe kalm mijn spelers waren. Ik had echt het gevoel dat mijn ploeg de wil had om door te duwen en te winnen”, aldus Blanc.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties