Charleroi hoopt op eerlijk spel: "Standard zal wel willen winnen"

Charleroi hoopt op eerlijk spel: "Standard zal wel willen winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag, op de laatste speeldag van de JPL, ontvangt Sporting Charleroi Moeskroen- Péruwelz. De Zebra's hebben het lot om zich te plaatsen voor play-off 1 niet meer in eigen handen. Daarvoor moeten ze thuis zelf winnen tegen RMP en hopen op een nederlaag van Genk in Standard.

“Na meerdere weken geproefd te hebben van de top-6, hebben we uiteraard veel zin om deel te nemen aan play-off 1”, aldus Pierre-Yves Hendrickx deze namiddag op een korte persconferentie.

“Zolang het mogelijk is, moeten we erin blijven geloven. We moeten er alles aan doen om Moeskroen te verslagen. Ik heb bijna zin om ‘spijtig genoeg’ te zeggen, want RMP is een heel sympathieke club.”

Zolang het mogelijk is moeten we erin blijven geloven

 “Onze spelers moeten alle commentaren van buitenaf aan zich laten voorbij gaan – vooral die met betrekking tot de motivatie van Standard – om zich volledig te kunnen focussen op de wedstrijd tegen Moeskroen.”

“Ik heb de voorbije week veel meningen van supporters en televisiejournalisten gelezen in verband met de Luikenaars, vooral op de sociale media. Persoonlijk begrijp ik het standpunt van sommige Standardmensen wel met betrekking tot de gele kaarten, zodat ze play-off 1 met een propere lei kunnen aanvatten. Maar dat valt niet goed voor ons gezien de huidige situatie….”

In tegenstelling tot veel supporters van de Karolingers, hoopt Pierre-Yves dat de Rouches de wedstrijd eerlijk gaan afronden.

“Als de Luikenaars iets te betekenen willen hebben in de strijd om te titel, zullen ze niet geïnteresseerd zijn in puntenverlies tegen Genk, voegde de administratief directeur van Charleroi er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties