Klacht tegen Club-voorzitter blijft niet zonder gevolgen

Klacht tegen Club-voorzitter blijft niet zonder gevolgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Royal Mouscron Péruwelz kon niet lachen met het bezoekje van Bart Verhaeghe aan de vestiaire van de scheidsrechter. De Henegouwers besloten om klacht neer te leggen tegen de voorzitter van Club Brugge. En de zaak zal voorkomen voor de Raad van Eer binnen de KBVB.

Nog eventjes herhalen: Bart Verhaeghe werd door de televisiecamera's gespot in de kleedkamer van Christof Dierick tijdens de rust van de wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Mouscron Péruwelz.

Volgens de officiële versie ging de voorzitter van blauw-zwart de scheidsrechter inlichten omtrent de ernst van de blessure van Victor Vazquez. Verhaeghe besefte dat hij in de fout was gegaan en verontschuldigde zich ondertussen publiekelijk: "Ik ben een grote dommerik", zei hij.

Raad van Eer

Toch moet Verhaeghe een mogelijke sanctie verwachten. De KBVB heeft inmiddels laten weten dat de procedure voor de Raad van Eer wordt opgemaakt. Die procedure is inherent als er een persoon uit het Uitvoerend Comité van de KBVB betrokken is.

Zowel Moeskroen als Verhaeghe mogen nu hun voorbereiding in de zaak beginnen, door iemand aan te duiden in deze zaak om als scheidslid op te treden. Een uitspraak hoeft nog niet meteen verwacht te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties