Overzicht PL: Applaus op alle banken voor Lukaku en Fellaini

Caroline Tonnelier
| 7 reacties

Wat een weekend voor de Belgen in het buitenland! Nadat onder meer Benteke en Origi al bewezen hun neus voor goals nog niet kwijt te zijn, waren er ook knalprestaties van Lukaku en Fellaini.

Manchester United 3-0 Tottenham Hotspurs

Tottenham reisde met vertrouwen af naar Old Trafford. The Spurs waren in topvorm en hadden al vijf wedstrijden niet meer verloren van Manchester United. In de eerste helft lieten The Mancunians echter geen spaander heel van de ploeg van Pochettino.

Wat een prestatie van United, met Fellaini voorop in de strijd. De Rode Duivel speelde wellicht zijn beste wedstrijd ooit in het shirt van United en opende de score met een schitterende treffer.

Nadien maakten Carrick en Rooney het af voor de thuisploeg. In een overbodige tweede helft veranderde niets meer aan de stand. Fellaini kreeg zowaar een applausvervanging.

Andreas Pereira mocht overigens nog zijn debuut in de Premier League vieren. Bij de bezoekers kwamen de drie Spurs-Belgen in actie, maar zij zullen weinig goede herinneringen overhouden aan deze partij.

Everton 3-0 Newcastle United

Everton beleeft een erg lastig seizoen, maar tankte deze namiddag vertrouwen. Lukaku kon na de glansprestaties van Benteke en Origi niet achterblijven. Hij gaf een assist voor het doelpunt van McCarthy en scoorde later vanop de stip.

Big Rom kreeg er na de rust een staande ovatie voor bij zijn wissel. Zijn vervanger Barkley kon ook nog zijn doelpuntje meepikken: in blessuretijd legde hij de 3-0 eindstand vast.