Atlético tuimelt uit top-drie, en dat is lang geleden!

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Atlético tuimelt uit top-drie, en dat is lang geleden!
Foto: © SC

Atlético Madrid zit in een wat mindere periode: het kon al drie speeldagen op rij niet meer winnen in La Liga. Van een nieuwe titel is geen sprake meer, maar nu zijn de colchoneros zelfs hun derde stek kwijt.

  • Atlético pakte al drie seizoen op rij een trofee
  • Het grote verschil met vorig seizoen: de gemaakte doelpunten
  • Atlético tuimelt voor het eerst in vier maanden uit top-drie

De voorbije seizoenen was er altijd wel iets te vieren aan de oevers van de Manzanares. In 2012 was er de winst in de Europa League, in 2013 de Copa del Rey en in 2014 de landstitel. Dit seizoen ziet het ernaar uit dat de rojiblancos met lege handen zullen achterblijven.

Onlogisch is dat natuurlijk niet: Atlético moet het met een veel bescheidener budget stellen dan Barcelona, Real Madrid en andere Europese topclubs. Dat betekent dat Simeone zijn elftal telkens opnieuw moet opbouwen. De voorbije zomers zag hij immers telkens zijn vedetten vertrekken.

Hoewel de Madrilenen het vooral van het collectief moeten hebben, waren er de vorige seizoenen toch telkens spelers die echt het verschil maakten. Vorig seizoen was er vooral Diego Costa, het jaar voordien was de hoofdrol weggelegd voor Radamel Falcao.

De Spanjaard, intussen topschutter bij Chelsea, was in zijn laatste jaar bij Atlético goed voor 27 doelpunten in La Liga. De Colombiaan, die bij Manchester United niet echt potten kan breken, scoorde er een jaar voordien 28.

Hun taak moet nu opgevangen worden door Griezmann en Mandzukic. Beide heren doen het lang niet slecht, maar zijn toch van een ander kaliber. De Fransman zit na 27 speeldagen aan 14 treffers, de Kroaat heeft er 12 op de teller staan.

Het zijn vooral de gemaakte doelpunten die het verschil maken met vorig seizoen, zo blijkt: toen zat Atlético als team aan 63, nu zitten ze slechts aan 51. Op defensief vlak is het verschil klein: 23 tegendoelpunten tegenover 21.

Terwijl er vorig seizoen een afscheiding was tussen de top-drie en de rest, wordt het dit seizoen opnieuw een tweestrijd tussen Barça en Real bovenaan. Iets verderop is Valencia zich in de debatten om plaats drie komen mengen, met succes voorlopig.

Simeone had voor aanvang van het seizoen van de derde stek het objectief gemaakt en dat doel lijkt realistisch. Na het gelijkspel tegen Espanyol is Atlético wel zijn derde stek kwijt. Voor het eerst in vier maanden tuimelen de colchoneros uit de top-drie. De derde plaats geeft in Spanje recht op het laatste rechtstreekse ticket voor de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties