Het blunderboek van de refs: de 'mooiste' fouten van het afgelopen seizoen

Het blunderboek van de refs: de 'mooiste' fouten van het afgelopen seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie zit er op, hoog tijd om nog even na te kaarten over een aantal zaken. Zo ook over het niveau van de arbitrage dit seizoen. Met toch heel wat vreemde beslissingen in deze jaargang. We lijsten de mooiste fouten even op.

De spookgoal

In de match tussen Racing Genk en Lierse ging het licht collectief uit bij lijn- en scheidsrechter. Een harde trap van Kagé werd via de lat terug in het spel gekatapulteerd. Over de lijn volgens de spelleiding, er duidelijk niet over volgens zowat de rest van de wereld.

De spookcorner

We gaan verder in de Cristal Arena, waar er tegen KV Kortrijk opnieuw iets gebeurde dat niemand voor mogelijk achtte. Een duidelijk doelpunt werd afgekeurd en omgezet in een corner, ook al was de bal - deze keer - NIET over de lijn.

Spookkaarten 

Als we het over gekke (rode) kaarten hebben dit seizoen, dan houdt de teller niet op bij 1. Zo was er geel voor Kabasele, na een fout van ... Anele op Castillo.

Maar er was meer: zo kreeg Gimbert zijn tweede geel voor een tackle op de bal, zo was er overdreven rood voor onder andere Cordaro en Rolando, terwijl vele anderen vaak wegkwamen met niets of geel na een doodschop. 

Reviewcommissie

Gelukkig hadden we de reviewcommissie sinds dit seizoen tot de beschikking om dat soort blunders teniet te doen. Opvallend: Gedoz en Vanden Borre moesten beiden niet voorkomen, Defour ontliep een straf omdat de commissie nog niet rechtsgeldig was en er waren nog wel een aantal vreemde beslissingen.

Het steekt niet op een metertje ...

We zagen dit seizoen ook een aantal lekkere goals vanuit buitenspel. Voor het meest opvallende gaan we - alweer - naar de Cristal Arena - waar Schrijvers ongeveer zeven meter buitenspel stond, maar het leidend trio de mist in ging.

De meest pijnlijke buitenspelgoal kwam er op speeldag 30, bij de 2-1 van Wolski op bezoek bij Cercle Brugge. Het begin van de ommekeer en voor Cercle een pijnlijk ticket richting play-off 3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties