Daarom is Michy Batshuayi er bij in de selectie van Wilmots

Daarom is Michy Batshuayi er bij in de selectie van Wilmots
Foto: © photonews

Bij de namen in de Belgische selectie voor de wedstrijden tegen Cyprus en Israël is Michy Batshuayi een opvallende nieuwe naam. Of misschien ook niet, want het zat er eigenlijk al een tijdje aan te komen dat hij deze keer wel eens zijn kans zou kunnen/moeten krijgen. Wilmots legt uit waarom ...

Aernout Van Lindt in Brussel

Michy Batshuayi krijgt dus zijn kans in de selectie van de Rode Duivels. "Hij heeft een goede progressie gemaakt", laat Wilmots in zijn kaarten kijken. "We hebben hem opgevolgd en hij heeft mooie dingen laten zien. Hij scoort makkelijk en heeft in 7-8 maanden veel evolutie gemaakt."

"Bovendien is de Franse competitie in waarde gestegen", aldus nog de bondscoach. "En dus zit hij bij Marseille bij een goede ploeg. Hij heeft een zware concurrentiestrijd met Gignac, maar krijgt toch zijn kansen."

Hij toont professioneel gedrag

Maar zijn gedrag naast het veld is minstens even belangrijk voor Wilmots: "Dat hij gekozen heeft voor Marseille, omdat hij bij Standard sowieso zou spelen, toont dat hij klaar was om te strijden voor zijn plek."

"Bovendien is hij daar heel erg goed geïntegreerd. Zelfs als hij op de bank zit, leeft hij enorm mee met zijn teammaats. Op training geeft hij ook alles, dat is evolutie en dat toont professioneel gedrag. Hij is niet egoïstisch en supportert mee met zijn teammaats."

We openen de poort

Slotsom van de bondscoach? "Ik wil hem een kans geven bij de Rode Duivels. Dat hebben we met Ferreira-Carrasco en Praet ook al gedaan. We openen voor hem de poort, om te zien hoe hij ook zijn integratie kan maken bij de nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties