Reactie Het plannetje van MPH uit de doeken: "Nee, ik was niet verrast"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Het plannetje van MPH uit de doeken: "Nee, ik was niet verrast"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Turkse plannetje van Michel Preud'homme is geslaagd. Club Brugge kroop voor rust in de organisatie, maar blauw-zwart schakelde moeiteloos om na de achterstand. En dat maakt de Luikenaar trots.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Istanboel

“Ik ben enorm tevreden”, slaat Michel Preud’homme de nagel op de kop. “We zitten in de kwartfinale van de Europa League. Met andere woorden: Club Brugge staat naast alleen maar grote namen.”

De Luikenaar herhaalde de voorbije weken meermaals dat Club geschiedenis aan het schrijven is. “België deed de voorbije seizoenen eigenlijk nooit echt mee op het Europese toneel. Het is twintig jaar geleden dat Club nog eens een kwartfinale mocht spelen.”

België deed de voorbije seizoenen eigenlijk nooit echt mee op het Europese toneel

“Maar dat is niet alles”, is Preud’homme op dreef. “We zijn momenteel de enige club in de Europa League die nog niet verloren heeft. Volgens mij is een Belgische club daar nooit in geslaagd.”

En nogmaals: MPH had wel degelijk een plan klaar. “Ik was niet verrast door het wedstrijdverloop. Het was natuurlijk niet de bedoeling om op achterstand te komen, maar Besiktas start altijd heftig. En ze zakken na de rust ook altijd terug.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties