Reactie Mannaert heeft Europese droom: "Nu gaan we vol voor halve finale"

Mannaert heeft Europese droom: "Nu gaan we vol voor halve finale"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We spraken gisteren na de wedstrijd tussen Besiktas JK en Club Brugge een enorm goedgeluimde Vincent Mannaert. En de general manager van Club Brugge durft te dromen. "Nu moeten we vol voor die plaats in de halve finale gaan."

Cédric De Volder in Istanboel

Vincent, wat een avond! En wat een prestatie!

"Ik heb een paar keer met mijn ogen moeten knipperen om het allemaal te geloven. We waren natuurlijk afgereisd naar Istanboel om de kwalificatie binnen te halen, maar deze prestatie is een enorme krachttoer."

Nochtans kwam Besiktas opnieuw op voorsprong. Wat spookte er op dat moment door je hoofd? 

"Ik had verwacht dat het enorm moeilijk ging worden. Maar eigenlijk kwamen we op dat moment in een positie die we dit seizoen al meermaals hebben meegemaakt. Na die 1-1 was het duidelijk dat we over Besiktas gingen walsen."

Besiktas maakte tijdens die twee wedstrijden nooit een grootse indruk. Hoe schat je deze prestatie in?

“Ik vind het nog steeds een onwaarschijnlijke prestatie. We hebben dus wel de Turkse leider, die ook de goede flow te pakken heeft, uitgeschakeld. De prestatie van gisteren bewijst nogmaals de collectieve kracht van Club Brugge. Er leeft iets in de groep.”

Ik heb de ploegen gezien die we in de volgende ronde kunnen tegenkomen. Ik acht ons niet kansloos

Hoor ik daar ambitie voor het vervolg van de Europa League?

“We moeten natuurlijk realistisch blijven. Maar ik heb de ploegen gezien die we in de volgende ronde kunnen tegenkomen. Ik moet toegeven dat ik ons tegen sommige clubs niet kansloos acht.”

Langs de andere kant: zo’n Europees succesverhaal kan wel gevolgen hebben in de titelstrijd.

“Op zo’n moment moet je niet naar iets anders kijken. Gans Europa kijkt met bewondering naar de weg die we dit seizoen al hebben afgelegd. We kunnen een plaats bemachtigen in de halve finales van een Europees toernooi. Dat kan je simpelweg niet laten liggen.”

Maar eerst volgt zondag nog de finale van de Beker van België tegen RSC Anderlecht.

“We hebben de kans om een prijs te pakken, maar ik vind deze kwalificatie ook al straf. We gaan zondag sowieso nog een keer alles geven. Deze overwinning bij Besiktas zorgt voor een boost. Maar langs de andere kant heeft de wedstrijd sowieso krachten gekost.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties