De Roover heeft verrassende plannen voor volgend seizoen
Tom Stroobants
| 2 reacties
De Roover heeft verrassende plannen voor volgend seizoen

Zijn topmoment beleefde hij in 2008. Op de Olympische Spelen werd hij met de Belgische beloften vierde in Peking. Sepp de Roover zit momenteel vastgekluisterd op de bank van NAC Breda. Spijt over zijn carrière heeft hij niet, al had er misschien meer ingezeten.

De rechterflankverdediger speelde onder meer voor FC Groningen en Lokeren. Zijn contract in Breda loopt nog tot 2016. Of hij dat zal uitdoen, weet hij nog niet. “Ik overweeg om volgend seizoen op een lager niveau te gaan voetballen. In combinatie met een job buiten het voetbal", verteld De Roover in Gazet van Antwerpen.

“Ik denk aan een club waar je twee tot drie keer per week traint. De Belgische tweede klasse is dus niet meteen mijn doel.” En een carrière als trainer, ziet hij dat zitten? “Later wil ik zeker nog iets doen in het voetbal. Ik deed al ervaring op als jeugdtrainer. Op termijn zie ik een functie als trainer of technisch directeur best zitten.”

De blessure aan mijn linkerknie heeft mijn carrière sterk beïnvloed

Bij NAC stond hij dit seizoen nog maar zeven keer in de basis, twee keer viel hij in. Echt moeilijk heeft de Roover het er niet mee. “Ik word gewaardeerd in mijn rol als ervaren speler. Ik kan er best mee om dat de trainer voor iemand anders kiest op mijn positie. Ik ben ondertussen 30 jaar en zit niet in de put omdat ik niet veel meer speel.”

In 2008 maakte hij deel uit van de gouden generatie dat net geen brons behaalde op de Olympische Spelen. Velen van hen spelen nu bij de topclubs maar De Roover heeft geen spijt dat hem dat niet gelukt is.

“Misschien had er meer in mijn carrière gezeten. In 2009 maakte ik mijn debuut als Rode Duivel. Iets later scheurde ik alles in mijn linkerknie. Dat heeft mijn carrière nadien sterk beïnvloed. Maar toch ben ik tevreden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties