ACT as ONE blijft vol twijfels achter: "Een gemiste kans om te weten waar we staan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 35 reacties
ACT as ONE blijft vol twijfels achter: "Een gemiste kans om te weten waar we staan"
Foto: © photonews

Nu Royal Antwerp FC via het BAS zijn licentie voor komend seizoen tracht binnen te halen, wacht ook de supportersvereniging ACT as ONE op meer duidelijkheid. Die ziet het somber in.

"Voor het BAS valt geenszins in te schatten wat er gaat gebeuren. Op deze manier neemt de club een enorm risico", luidt het in een officiële mededeling.

ACT as ONE blijft een eventuele doorstart voorbereiden. "Het project van ACT as ONE blijft, ook bij het mogelijk niet halen van een licentie, doorgaan. Het enige wat we kunnen doen is de komende dagen opnieuw gesprekken aanknopen met alle belanghebbenden in een ultieme poging om de laatste knopen te ontwarren."

Lees het volledige perscommuniqué van ACT as ONE hier nog eens na.

Samen met alle Antwerp-supporters keek ACT as ONE  reikhalzend uit naar de beslissing van de licentiecommissie omtrent het behalen van de licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016.

De eerste berichten waren hoopgevend en dus was ook ACT as ONE hoopvol. In het bijzonder was deze beslissing van groot belang omdat er zou moeten worden geoordeeld of dhr. Wauters zijn contract met GOALA BVBA terecht en correct had ontbonden. Immers stelt het bestuur van de NV RAFCM dat deze overeenkomst, inclusief schuldherleiding, nog steeds geldig is. Deze ingewikkelde juridische discussie is cruciaal voor het evalueren van de continuïteit en dus de toekenning van een licentie.

Onze teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat er een aantal administratieve onvolkomenheden in het dossier zaten en de club hierdoor niet voldoet aan de algemene licentievoorwaarden.

ACT as ONE neemt kennis van de goede intenties van de club om de onvolkomenheden weg te werken maar het blijft een gemiste kans om te weten waar we staan. Op deze manier neemt de club een enorm risico voor het BAS en valt geenszins in te schatten wat er gaat gebeuren.

ACT as ONE zal RAFC altijd ondersteunen maar het zou roekeloos zijn geen scenario van doorstart voor te bereiden gezien de huidige stand van zaken. Het project van ACT as ONE blijft, ook bij het mogelijk niet halen van een licentie, doorgaan.

Anderzijds hopen we nog steeds op de licentie en roepen we alle partijen op in het belang van RAFC te denken en aan een oplossing te werken. We zijn er immers van overtuigd dat enkel een globaal akkoord met alle partijen voor de licentie kan zorgen.

Jammer genoeg blijven ACT as ONE en de supporters buitenstaanders en dus speelbal van zij die de club vandaag juridisch in hun greep hebben.

Het enige wat we kunnen doen is de komende dagen opnieuw gesprekken aanknopen met alle belanghebbenden in een ultieme poging om de laatste knopen te ontwarren. Dat zullen we met man en macht doen. Omdat we Antwerp doodgraag zien.

Steun ons daarin. Unite and act as one…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties