Brepoels had grootste plannen: "Maar Waasland-Beveren wou me niet volgen"

Brepoels had grootste plannen: "Maar Waasland-Beveren wou me niet volgen"
Foto: © Photonews

Guido Brepoels maakte gisteren bekend dat hij - ondanks dat zijn contract niet verlengd zal worden - het seizoen uitdoet bij Waasland-Beveren. Een moedige beslissing, die vooral aan de spelers te danken is.

"Ik doe het voor de jongens en wil mijn werk afmaken", aldus de sympathieke Limburger in HLN. "Drie vertegenwoordigers van de spelers, Maric, Destorme en Blondelle, kwamen naar mij. Ze zeiden me dat de beslissing van de club om mijn contract niet te verlengen niet op vraag van de spelers kwam. "We willen verder met u', vertelden ze. Ik vertrouw hen."

Voor het altaar laten staan

Waarom liep het dan fout. "Ik heb heel mijn toekomstvisie uit de doeken gedaan. Gedetailleerd. Ik stak er veel werk in. Ik belde met Jan-Pieter Martens (teammanager van Schalke). Hij wou samenwerken. Ik sprak met Fred Rutten (Feyenoord), Phillip Cocu en Ernest Faber (PSV). 'Kom maar langs Guido', zeiden ze."

"Stap voor stap veranderen. Waasland-Beveren wou me echter niet volgen. 'We hebben een andere visie. We willen het over een andere boeg gooien.' Daar moest ik het mee doen. Alsof je gaat trouwen en ze laat je voor het altaar staan. Zoiets komt aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties