Anderlecht wil finale Youth League spelen: "Wedstrijd hyperprofessioneel aangepakt"

Anderlecht wil finale Youth League spelen: "Wedstrijd hyperprofessioneel aangepakt"
Foto: © Photonews

Hervé Matthys is één van de belangrijkste spilfiguren in het succes van Anderlecht in de UEFA Youth League. De West-Vlaming speelde aanvankelijk nog voor Club Brugge maar maakte in 2012 de overstap naar Anderlecht. "De enige juiste keuze", aldus Hervé Matthys.

Matthys woonde vroeger vlakbij het Jan Breydelstadion en kon simpelweg de fiets nemen naar de trainingen. Hij zag zich echter genoodzaakt Brugge te verlaten omdat hij zich als voetballer en als student verder wilde ontwikkelen.

Via het Purple Talents-project van Anderlecht werd het een stuk evidenter om die doelstellingen te realiseren dan bij Club Brugge, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Na Youri Tielemans, Dennis Praet, Leya Iseka, Andy Kawaya en ga zo nog maar even door is Hervé Matthys al het zoveelste talent dat bij Anderlecht op de deur van de A-ploeg klopt.

Hij kreeg echter nog niet zoveel speelminuten als zijn ploeggenoten Iseka en Kawaya. Maar daar heeft de verdediger een verklaring voor: “Als je 3-0 voorstaat zal een coach altijd voor een jonge aanvaller wat minuten gunen, nooit een verdediger”.

Vandaag (13u) nemen de beloften van Anderlecht het in de Youth League op tegen Shaktar Donetsk. Iedereen hoopt dat ze de finale kunnen bereiken. "We hebben de wedstrijd tegen Shaktar Donetsk hyperprofessioneel aangepakt, iedereen weet alles van zijn rechtstreekse tegenstander en de hele groep is supergemotiveerd", aldus Matthys. 

Voorzitter Roger Van den Stock koos ervoor om mee af te reizen naar Nyon in plaats van naar Sclessin. In de finale hoopt de kapitein van de Anderlecht-jonkies op een blij weerzien met Charly Musonda, een oude bekende van bij Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties