Van Gaal apetrots: "Het is weer geweldig om een United-fan te zijn"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Van Gaal apetrots: "Het is weer geweldig om een United-fan te zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United toonde zich zondagavond de sterkste in de 'Manchester derby' tegen Manchester City. Na afloop van de kraker was Louis van Gaal dan ook uiterst tevreden.

Na een moeizame start, lijkt alles eindelijk in zijn plooi te vallen op Old Trafford. “Je speelt natuurlijk voor de supporters, hé. In het begin van het seizoen was het niet zo leuk om een United-fan te zijn. We hadden maar 13 punten uit 11 wedstrijden, maar dan nog stonden de supporters als één blok achter het team.”

“Nu kunnen ze weer de straat op, met de borst vooruit en zeggen ‘wij zijn de betere ploeg’. Nu de resultaten volgen, is het weer fantastisch om fan te zijn van United”, aldus van Gaal.

United op de goede weg

“We hebben grote stappen gezet in de voorbije zes wedstrijden”, aldus van Gaal. “Mijn spelers verdienen alle lof. Zij moeten nog altijd presteren onder druk en voldoen aan de hoge verwachtingen van de fans. Dat hebben ze vandaag dan ook gedaan.”

Manuel Pellegrini, de veldheer van City, had geen moeite om zijn meerdere te erkennen in de rivaal. “Het was een verdiende zege voor United. Na twintig minuten begonnen ze veel beter dan ons te spelen.”

Zorgen bij City

De Chileense trainer maakt zich ook zorgen om de mentaliteit van zijn spelers. “Dat is misschien wel iets om ons zorgen over te maken. We hebben belangrijke vergissingen gemaakt bij de tweede en ook de derde goal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties