Chelsea verslaat Anderlecht-killer in de finale

Manuel Gonzalez
| 14 reacties

De U19 van Chelsea hebben de Youth League gewonnen. In de finale waren ze met 3-2 te sterk voor Shakhtar Dontesk, de ploeg die in de halve finales Anderlecht uitschakelde. Charly Musonda werd in de slotfase van het veld gehaald.

Chelsea begon de wedstrijd zeer sterk en na zeven minuten stond het al op voorsprong via Izzy Brown na een assist van topschutter Solanke. Dertig minuten lang domineerden de Londenaren de partij, maar een tiental minuten voor de rust devieerde Christensen een voorzet in eigen doel.

Izzy Brown, nieuwe vedette

Chelsea leek even aangeslagen, maar zette na de rust orde op zaken. Solanke scoorde zijn twaalfde goal in de Youth League-campagne met een kopbal. Uitblinker Brown deed er met zijn tweede van de avond nog een schepje bovenop.

In de slotfase milderde invaller Kovalenko, die ook tegen Anderlecht scoorde als vervanger, de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat. Een verdiende overwinning voor Charly Musonda en co.