Atlético houdt sterk Real in bedwang

Real Madrid was vooral in de eerste helft duidelijk de betere van Atlético, maar slaagde er niet in doelman Oblak te kloppen. Atlético kon pas op het einde van de wedstrijd komen dreigen en mocht tevreden zijn met een gelijkspel.

Op basis van de vorige resultaten in de Madrileense derby's dit seizoen kon Atlético Madrid met vertrouwen aan de partij beginnen in Vicente Calderón. Daar was echter weinig van te merken: Real was duidelijk de betere in de eerste helft.

Gelukkig voor Atlético was er nog Jan Oblak. De doelman kwam goed tussen op de eerste kans van de wedstrijd, op naam van Bale. Ook Ronaldo en James Rodriguez konden de goalie niet kloppen.

Pas in de slotfase kon ook de thuisploeg eens dreigen. Casillas moest tussenkomen op een poging van Griezmann. Toch was het laatste woord voor de pauze nog voor Real. Modric trapte over en even later vond James opnieuw Oblak op zijn weg.

Na de rust kwam Atlético Madrid wat beter in de wedstrijd, al leverde dat amper echte dreiging op. Real kon minder domineren, maar bleef de gevaarlijkste ploeg. In tegenstelling tot in de eerste helft waren de doelkansen echter schaars.

Heel wat aandacht ging nog naar de bloedende Mandzukic. Na een duel met Sergio Ramos moest de spits van Atlético verschillende keren van het veld voor verzorging, maar uiteindelijk speelde hij gewoon verder.

Atlético wordt wakker in slotkwartier

In het slotkwartier kon Atlético toch eindelijk eens iets tonen via Arda Turan. Casillas reageerde attent na een heerlijke actie van de Turk. Aan de overkant trapte Modric over en uiteindelijk kregen we nog een spannende slotfase.

Atlético kwam verschillende keren dreigen, maar Casillas stond pal en de man in het zwart reageerde niet op de schreeuw om een penalty na vermeend handspel van Arbeloa. Een bleke Ronaldo probeerde ook nog eens, maar zijn poging miste overtuiging. Zo bleef het 0-0 en is alles nog steeds mogelijk in de terugwedstrijd.