Overzicht EL: Zwarte avond voor De Bruyne

Overzicht EL: Zwarte avond voor De Bruyne
Foto: © photonews

Het was niet de avond van Kevin De Bruyne en van Wolfsburg. De Duitsers werden helemaal afgemaakt door Napoli.

Wolfsburg 1-4  Napoli

Wolfsburg had zijn zinnen gezet op de eindwinst in de Europa League, maar dat geldt natuurlijk evenzeer voor Napoli. De Italianen zetten vandaag alvast een nieuwe stap richting hun droom. Het werd liefst 1-4 in Duitsland. 

Halfweg de eerste helft stond Napoli al op een verrassende 0-2 voorsprong. Daar hadden Higuain en Hamsik voor gezorgd. Mertens gaf de assist voor de eerste treffer.

Na de pauze maakten opnieuw Hamsik en Gabbiadini het helemaal af. Gelukkig voor Wolfsburg was er nog Nicklas Bendtner, die nog voor de eerredder zorgde. De Bruyne en co hebben echter een mirakel nodig om de halve finale te halen.

Sevilla 2-1 Zenit

In Zuid-Spanje kregen we een spannendere wedstrijd. Zenit kwam net voor het halfuur op voorsprong via Ryazantsev. Een stunt leek in de maak, maar daar beslisten Bacca en Suarez anders over. Zij bogen de wedstrijd nog om in het voordeel van Sevilla.

Dynamo Kiev 1-1 Fiorentina

In Kiev leek de zege lang naar de thuisploeg te gaan. Dit dankzij een treffer van Lens in de eerste helft. In extremis hielp Babacar Fiorentina nog aan een uitstekende uitgangspositie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties