De Champions League wordt nog lucratiever voor landskampioen

De Champions League wordt nog lucratiever voor landskampioen
Foto: © photonews

De Champions League wordt volgend seizoen financieel nog wat aantrekkelijker. De UEFA heeft voor volgend jaar 2,24 miljard euro te verdelen over de deelnemers. Maar ook de Europa League wordt een pak beter betaald.

De titelstrijd krijgt nog wat meer belang, want de rechtstreeks gekwalificeerde deelnemer krijgt onmiddellijk 12 miljoen euro - waar dat dit seizoen 8,6 miljoen was - op zijn bankrekening. Voor een Belgische topclub nog steeds meer dan een slok op een borrel. Anderlecht draait bijvoorbeeld op een budget van 40 miljoen per jaar.

Kwalificatie voor de volgende ronde is goed voor 5,5 miljoen euro. En de premies voor winst en gelijkspel worden ook opgetrokken. Met daarbij nog de commerciële opbrengsten kan dat oplopen tot een bedrag tussen de 18 en 20 miljoen euro voor een Belgische club.

De nummer 2 die de laatste voorronde haalt, krijgt een premie van drie miljoen euro bij uitschakeling net voor de echte CL. Dat is meer dan de startpremie van twee miljoen euro in de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties