Zonder Kebano was Charleroi nergens: wat een cijfers!

Tom Stroobants
| 4 reacties
Zonder Kebano was Charleroi nergens: wat een cijfers!
Foto: © photonews

Neeskens Kebano is een belangrijke factor voor het succes van Charleroi dit seizoen. De Congolese Fransman van de Carolo's deelt assists uit, scoort makkelijk en heeft een speelstijl om van te genieten. De cijfers die hij kan voorleggen zijn fantastisch.

Weinigen zullen bij de start van het nieuwe seizoen gedacht hebben dat Charleroi play-off 1 zou halen. Maar kijk, daar staan ze en ze spelen meer dan een bijrolletje. Publiekslieveling Kebano leidt zijn ploeg al een heel seizoen op de goede weg. Zonder hem had het wel eens anders kunnen lopen.

De 23-jarige Congolese international heeft al 12 rozen achter zijn naam staan. Daarnaast gaf hij ook nog eens 6 assists. Een op de drie doelpunten die Charleroi dit seizoen scoorde, kwam tot stand via de voet van Kebano. Maar het kan straffer.

Zonder de ex-speler van PSG sprokkelden de mannen van Felice Mazzu maar acht punten bijeen uit negen wedstrijden. Mét Kebano op het veld zijn de cijfers van de Carolo’s impressionant. Hij stond 27 wedstrijden in de basis en haalde met zijn team maar liefst 67% van de punten in die matchen!

De interesse van onder meer Anderlecht voor het goudhaantje van Charleroi hoeft dus niet te verbazen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties